Yozgat Bozok Üniversitesi’nde öğrence panelleri sürüyor. Üniversite’nin bünyesinde bulunan 8 farklı fakültede öğrenci panelleri gerçekleştirildi. Veterinerlik Fakültesi, Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu, Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen öğrenci panellerinde sorunlar konuşuldu.
SUNUM YAPTI
Veteriner Fakültesi eğitim faaliyetleri kapsamında Prof. Dr. Selim Kul ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Çakır Bayrak moderatörlüğünde, Veteriner Fakültesi öğrencileri Elif Aylaç , "PSOM ve Orta Kulağa Operatif Yaklaşım" Gamze Nur Erakay da "Caretta Carettaların Biyo Çeşitlilikteki Yeri Korunması ve Veteriner Hekimlerin Bu Alandaki Faaliyetleri" konulu sunumları ile katılımcıları bilgilendirdi.
SEKTÖRÜ KONUŞTULAR
Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik “Mesleki Eğitimde Birleşen Dünyalar” konulu panel düzenlendi.
Panelde İME (İşletmede Mesleki Eğitim) programı tanıtılırken, öğrenciler mesleki deneyim kazanma, iş dünyasına adaptasyon ve sektörle iletişim konularında bilgilendirildi.
Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Birol Yazarlı ve Öğr. Gör. Dr. Feyyaz Alpsalaz’ın yaptığı panelde, sektör temsilcileri, Işık Topaloğlu, Yeşim Yadigar ve Okan Can Öpöz yaptıkları sunumlarla tecrübelerini öğrencilere aktardı.
STAJ KONUSU ELE ALINDI
Programda , Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Müdür Yardımcısı Çağrı Topaktaş ve Eğitim Hemşiresi Mehmet İbiş, yaptıkları sunumlarla öğrencileri bilgiler aktardı.
VAKA ÖRNEKLERİ KONUŞULDU
Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda öğrencilerin yaz stajı kapsamında değerlendirme ve tedavi etme fırsatı buldukları hasta verilerinden hazırladıkları sunumlarını paylaştıkları “1. Vaka Günleri Etkinliği” düzenlendi. Program da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Burcu Şenol Gökalp, "Skolyozda Vaka Örnekleriyle Rehabilitasyon Yaklaşımları" başlıklı sunumuyla katılımcılara bilgiler aktardı.
VAKA GÜNLERİ DÜZENLENDİ
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Anestezide Vaka Günleri" etkinliğinde anestezi alanındaki güncel vaka analizlerini ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı. Etkinlikte, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlandı.
GENÇLERİN GÖZÜNDEN ATATÜRK
Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulunda Gençlerin Gözünden Atatürk’ü Anma 1. Öğrenci Paneli Düzenlendi. Panelde, öğrenciler yaptıkları sunumlarla Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesindeki liderlik özelliklerini, eğitim ve bilim alanındaki öncülüğünü ve gençlere verdiği önemi anlattı.
TEDAVİ YAKLAŞIMLARI ELE ALINDI
Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “ 1. Bozok Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Paneli” düzenlendi. Panelde “Diş Hekimliğinde Güncel Tedavi Yaklaşımları” konusunda öğrenciler yaptıkları konulu sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi.
EĞİTİMDE YAPAY ZEKA
Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “1. Bozok Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Paneli” düzenlendi. "Bilimsel Eğilimler ve İnovasyon Araştırmaları" temasıyla düzenlenen panelde, öğrenciler kendi disiplininde son dönemdeki gelişmeler, eğilimler ve dünyadaki güncel çalışmalar hakkında sunum yaptı. Panelde özellikle tüm dünyayı etkileyen yapay zekâ konusu ele alındı. Disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alınan yapay zekânın hem bilimsel hem de toplumsal açıdan nasıl şekillendiği ve gelecekteki etkileri yapılan sunumlarla anlatıldı.
DİL EĞİTİMİNDE YAPAY ZEKA
Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 1. Öğrenci Paneli düzenlendi. Panelde öğrenciler, “Bilimsel Çalışma, Yabancı Dil Öğrenme Zorlukları ve Bilim, Yapay Zekâ Ve Dil Öğrenimi” konulu sunumlarıyla katılımcılara bilgiler aktardı.
RİSKLERİ VE GELECEĞİ KONUŞULDU
Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yapay zekânın iletişim alanına etkileri konulu öğrenci paneli düzenlendi. Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Çetin’in moderatörlüğündeki panelde, öğrenciler yapay zekanın sınırları, etkileri, riskleri, geleceği ve etik boyutuna ilişkin yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi. Murat KARATEKİN