Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

“Yozgat'ı Bizimle Keşfet!”

Yozgat’ta gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) Yozgat'ın keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini gençlere tanıtmaya devam ediyor.

“Yozgat'ı Bizimle Keşfet!”

SORGED tarafından 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Yozgat’ı tanımaya ve tanıtmaya yönelik kültür gezisi ve Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlenecek. 

Yozgat’ın alternatif bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Yozgat ve ilçelerinin kendisine özgün güzellikleri bulunduğunu ve bu güzellikleri gençlere tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. 

“YOZGAT'IMIZIN GÜZELLİKLERİNİ YOZGATLI GENÇLERİMİZE TANITMALIYIZ”

Yozgat’ta üniversite okuyan hatta yaşayan çoğu gencin Yozgat’ın kültürünü tanımadığı ifade eden Halil Uğuz, “Yozgat’ta çoğu gencimiz, var olan tarihi yerleri bilmiyor ve kültürünü tanımıyor.  Yozgat'ta yaşayıp hâlâ Yozgat Çamlığı Milli Parkı’na, Hayri İnal Konağı’na, Sarıkaya Roma Hamamı’na gitmemiş çok gencimiz var. Çamlığımız, tarihi camilerimiz, konaklarımız, Roma Hamamı, Kerkenes Harabeleri, Hititlerin heykel atölyesi, Kazankaya Kanyonu gibi daha birçok güzelliklerimiz var. Önce Yozgat'ımızın güzelliklerini Yozgatlı gençlerimize tanıtmalıyız” diye konuştu.

ÜCRETSİZ OLARAK DÜZENLENECEK

SORGED olarak düzenleyecekleri Yozgat Kültür Gezisi ve Doğa Yürüyüşü etkinliğinin Çapanoğlu Cami ile başlayacağını belirten Halil Uğuz; Hayri İnal Konağı, Yozgat Müzesi, Nohutlu Tepesi ve Spor Vadisi gezildikten sonra Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda yapılacak olan doğa yürüyüşü ile son bulacağını söyledi. 

Sorgun'dan katılacak gençler için ücretsiz servis olacağını da dile getiren Uğuz, Yozgat Kültür Gezisi ve Doğa Yürüyüşü etkinliğine katılmak isteyen gençlerin internet sitesi üzerinde bulunan başvuru formunu doldurmalarının yeterli olacağını ifade etti. /Sümeyye İLHAN


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki