Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Leylekler için fotoğraf turu yaptılar

Yozgat'ın doğal güzelliklerinden biri olan leylekler, her yıl konakladıkları yerleşim yerlerinden biri olan Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde fotoğraf severlerin ilgi odağı oldu.

Leylekler için fotoğraf turu yaptılar

Özellikle hububat ekiminin yoğun olduğu sulak alanlara yakın köylerde yuva yapan leylekler, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yuvalarına döndü ve yavrularını büyütmeye başladı.

Yozgatlı bir grup fotoğraf sever, leyleklerin yaşamlarını gözlemlemek ve ölümsüzleştirmek için en fazla leylek yuvasının bulunduğu Saray köyünde bir araya geldi. Bu doğal gözlem noktasında leyleklerin yaşam alanlarını ve davranışlarını yakından izleyen fotoğraf severler, bu muhteşem yaratıkların estetik görüntülerini yakalamak için çalışıyorlar. Saray köyünde bulunan leylekler, hem doğal yaşamlarını sürdürüyorlar hem de çevrelerindeki insanlar için görsel bir şölen sunuyorlar. Fotoğraf severlerin bu etkinliği, leyleklerin yaşam alanlarının ve çevrenin korunması için farkındalık oluştururken, aynı zamanda Yozgat'ın doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına da katkı sağlıyor.

Fotoğraf tutkunu Meltem Yılmaz, Yozgat’ın farklı bölgelerine her yıl hava sıcaklıklarının artması ile birlikte leyleklerin göç ettiğini, her köyde birden fazla yuvanın bulunduğunu söyledi. Yılmaz, bir grup arkadaşıyla birlikte leylek yoğunluğunun fazla olduğu Saray köyüne gittiklerini, leyleklerin yaşamlarını gözlemleyip, fotoğraflarını çekmeye çalıştıklarını belirtti. 

Yozgat'ta fotoğraf severlerden bir tanesi olduğunu dile getiren Yılmaz, ‘’Saray köyümüzde leyleklerin yaşamını yakından görelim istedik, çünkü leylekler buraya her sene geliyor. Bu bölgede 50 civarında leylek yuva yapıyor ve halkımız da oldukça duyarlı. Biz de bu konuyu gündeme getirmek istedik ve arkadaşlarımızla birlikte burayı fotoğraflamaya geldik. Fotoğraf sever topluluğu olarak her yıl farklı bir tema seçiyoruz. Yozgat'ta diğer ilçelerimizde de biz zaman zaman temalar oluşturup Yozgat'ı da ön planda tutarak çekimler yapmaya devam ediyoruz” dedi. Haber Merkezi

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki