Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Şair Yurtlu, Yozgat’ta öğrencilere şiiri sevdiriyor

Yozgatlı şair ve yazar Hakkı Yurtlu, Şehitler Haftası nedeniyle Yozgat Şehitler Fen Lisesi’nde öğrencilere şiiri anlatıp, yeni yayımlanan şiir kitabını imzalayarak hediye etti.

Şair Yurtlu, Yozgat’ta öğrencilere şiiri sevdiriyor

Eğitim müfredatına bağlı olarak  “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Şehitler Fen Lisesi öğrencilerine şiir hakkında bilgilerini aktaran araştırmacı yazar ve şair Hakkı Yurtlu “Şiiri sevmek lazım, sevdirmek lazım nihai olarak da yazıp kitaba dönüştürmek lazım” diyerek, öğrencilere şiir yazıp okumaları ve bundan da keyif almaları yönünde tavsiyelerde bulundu.  Yurtlu ayrıca Şehitler Haftası nedeniyle Mehmetçiğe yazılan kahramanlık şiirlerinden okuyup öğrencilerden şehitlere Fatiha okumalarını istedi.

Okul Müdürü M. Fatih Başkal, Edebiyat Öğretmeni Gonca Ceylan ile Burcu Bozkır’ın da katıldığı şiir programında öğrencilere şiir yazma teknikleri, şiir hakkında bilinmesi gerekenleri ve merak edilen soruları cevaplayan Şair Yurtlu, öğrencilere yeni yayınlanan “Keyf-i Kalem” adlı şiir kitabını imzaladı.

Şehitler Fen Lisesi Müdürü M. Fatih Başkal, Şehitler Haftası’nda okula şiir ziyafeti sunan Şair Yurtlu’ya ziyaretinden ve mütevazılığından dolayı teşekkür etti. /Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki