MAKAM VE HIRSIZLARI

MAKAM VE HIRSIZLARI

Kıymetli okurlar, Seçimler yaklaşıyor. Makama kimleri layık gördüğünüze dikkat edin lütfen. Verdiğiniz her oyun vebali vardır unutmayın. Günahlar sadece içkiden, kumardan, faizden ibaret değildir. Tabiatın düzenine karşı yapılan suçlar da günahtır. Dere yatağını iskâna açmak da günahtır, ormanları yok etmek de günahtır. İnşaat malzemesinden çalıp çürük bina dikmek de günahtır. Buna göz yummak da günahtır. Zira Allah'ın kanunu şu ki, çürük elma düşer, çürük dal düşer, çürük duvar yıkılır, çürük ev enkaza döner...

Hırsız ile hırsızlığa göz yuman arasında fark yoktur. Hırsıza destek vermekte hırsızlıktır.  Devlet ve milletin hakkını yedirenlerin vay haline. Devletin ve milletin hakkını peşkeş çekenlerin vay haline. Kişisel çıkarlarınız uğruna yaptığınız her hatanın bedelini ağır ödeyeceksiniz.

Allah'ın rızasını gözetmeden yaptığınız her işin vebali büyük bilesiniz. Bunun hesabını sormamakta büyük vebal. Sanmayın ki unutulur, unutmayan bir Allah var. Oturduğunuz hiçbir makam size ait değildir ve zamanı gelince o makamın layıkıyla hakkını vermediğiniz için daime kötü bir şekilde anılacaksınız. 

Makamları hırsızlık yapmak için görenler er ya da geç kaybetmeye mahkûmdur. Hem bu dünyada hem öteki dünyada… Makamda otururken hiç ölmeyecek gibi hareket edenlere sesleniyorum. Allah katında bedelini ağır ödeyeceksiniz. 

Makamda oturan herkesi kastetmiyorum elbette, layıkıyla hizmet edenleri tenzih ediyorum. Oturduğu makamdan zenginleşerek ayrılanlara sözüm kim üzerine alınırsa artık. 

Sağlıcakla kalın.

Powered by Froala Editor