Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Çocuklarda nezlenin 10 belirtisi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aşkın Güra Bayık, bahar aylarında çocuklarda sıkça görülen alerjik nezlenin belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Çocuklarda nezlenin 10 belirtisi

Alerjik nezlenin genellikle bahar aylarında, bitkilerin polenlerinin etkisiyle üst solunum yollarını etkilediği vurgulanıyor. Dr. Bayık, bu durumda çocuklarda kaşıntılı ve sulu burun akıntısı, hapşırma krizleri, burunda yanma, gözlerde kızarıklık ve yanma, gözlerde kaşıntı ve sulanma, hırıltılı solunum, horlama, geçici koku kaybı, genizde ve damakta kaşıntı, kulaklarda tıkanma gibi belirtiler görülebileceğini belirtiyor.

Alerjik nezlenin astım ile birlikte seyredebileceği uyarısında bulunan Dr. Bayık, çocuklarda öksürük ve hırıltı gibi astım belirtilerine karşı da dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Ailelerin çocuklarında alerjik nezle şüphesi olduğunda alerjiye neden olan etkenleri fark etmelerinin önemli olduğu ve gerekirse cilt veya kan testlerine başvurabilecekleri belirtiliyor. Test sonuçlarına göre, çocuğun hangi alerjene duyarlı olduğunun tespit edilmesi durumunda tedaviye başlanabileceği aktarılıyor.

Alerjik nezle tedavisinde ilk adımın alerjenlerden kaçınmak olduğu vurgulanıyor. Dr. Bayık, çocuğun polenlere karşı alerjisi varsa, tozlaşmanın sıkça görüldüğü aylarda yeşil alanlardan uzak durmanın veya tedavi altında yeşil alanlarda bulunmasının önemli olduğunu söylüyor. Çevresel korunma yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda ise ilaç tedavisinin etkili olabileceği belirtiliyor. İlaç tedavisinin yanı sıra, aşı tedavisinin de uygulanabileceği aktarılıyor. Bu tedavide, çocuğun duyarlı olduğu alerjenlerin artan dozlarda verilerek bağışıklık sistemini düzenlemeyi amaçlayan bir yöntem olduğu ifade ediliyor. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki