Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat Başkanını seçiyor

Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi Yozgat’ta Belediye Başkanı’nın kimin olacağı konusunda heyecanlı bekleyiş başladı.

Yozgat Başkanını seçiyor

İki ayı aşkın süredir devam eden seçim propagandaları ve adayların yoğun çalışmaları sonucunda, Yozgatlılar sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Yozgat il merkezi ile birlikte 14 ilçe ve 22 belde, Pazar günü 300 bin 472 seçmen belediye başkanını, belediye meclisi üyelerini, il genel meclisi üyelerini ve muhtarlarını belirleyecek.

Bu seçimlerde, özellikle Yozgat il merkezi için adaylar arasında çetin bir yarış yaşanıyor. Mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse, Yeniden Refah Partisi Adayı Kazım Arslan, MHP Belediye Başkan Adayı Ömer Açıkel ve İYİ Parti'nin genç Belediye Başkan Adayı Mustafa Görkem Taştan gibi isimlerin yanı sıra, ilçelerde de güçlü adaylar seçime giriyor.

Her adayın seçilme şansı bulunduğu bu seçimlerde, Yozgatlıların tercihi büyük bir merak konusu. Üç adayın kazanma oranının eşit olduğu belirtilirken, özellikle Mustafa Görkem Taştan'ın son dönemdeki yoğun çabalarıyla rakiplerine yaklaştığı gözlemleniyor.

Yarın akşam, Yozgat'ın kimden yana tercihini kullanacağı ve kimlerin başkanlık koltuğuna oturacağı büyük bir merakla bekleniyor. İlçelerde de benzer bir heyecanla geçecek seçimler için meraklı bekleyiş başladı. 

5 yılda bir yapılan Belediye Başkanlığı seçimleri için yarın Yozgatlılar sandık başına gidecekler ve belediye başkanının hangi isim olduğunu belirleyecekler. Yozgatlı seçmenlerin değişimden yana mı, yoksa mevcut Belediye Başkanı Celal Köse ile devam mı diyeceği yarın akşam belli olacak. 

İlçelerde de büyük bir seçim yarışı yaşanıyor. Yozgat’ın 13 ilçesinde partiler güçlü adaylar ile seçime giderken, buralarda da bıçak sırtı olan yarışta ipi göğüsleyecek isimler çok merak ediliyor. 

İşte Yozgat İl Genelinde Belediye Başkan adayı olan isimler şu şekilde;

YOZGAT MERKEZ

AK PARTİ Celal Köse, İYİ PARTİ Mustafa Görkem Taştan, DSP Zehra Atakan, Yeniden Refah Partisi    Kazım Arslan, Zafer Partisi Mustafa Kemal Masarifoğlu, Halkın Kurtuluş Partisi Erol Kıyak, Türkiye Komünist Hareketi Semih Güldalı, BTP Beyzanur Konuk, YTP Selahattin Yüksel, CHP Özkan Şengül, HÜDAPAR Ramazan Zorlu, HAK-PAR Feyzi Kaplan, Millet Partisi Miraç Dengiz, MHP Ömer Açıkel, DEVA Mesut Yıldırım, Saadet Partisi Ziya Koçak, Bağımsız Bekir Korkmaz.

AKDAĞMADENİ

AK PARTİ Ferudun Daştan, İYİ PARTİ Süleyman Gök, Yeniden Refah Partisi Murat Selvi, BTP Abdullah Güngör, CHP Oğuz Eranıl, HÜDAPAR Muhammet İçlek, MHP Nezih Yalçın, Saadet Partisi    Mücahit Erbakan Er, Bağımsız    Ali Gül, Bağımsız Mert Şahin, Bağımsız    Abdullah Tekin,  Bağımsız Bahattin Yıldırım.

AYDINCIK

AK PARTİ Mustafa Tekçam, İYİ PARTİ Salim Torun, Yeniden Refah Partisi Mutlu Çekiç, BTP Mustafa Hakan İmamoğlu, MHP Selahattin Özdemir, Saadet Partisi Seyit Ali Gündüz, Bağımsız Adnan Düşmez.

BOĞAZLIYAN

AK PARTİ Gökhan Coşar, CHP Sinan Budak, MHP Celalettin Öztürk, İYİ PARTİ Baki Şahin, Yeniden Refah Partisi Nafiz Bayer, Saadet Partisi Fatih Demir, BTP Nurettin Öcalan, Zafer Partisi    Deniz Altıntaş.

ÇANDIR

AK PARTİ Mustafa Ertan Örgün, Yeniden Refah Partisi Halim İlbay, BTP Ayşenur Berk, CHP Ali Rıza Bor, 

MHP Ertan Eroğlu, Saadet Partisi Abdullah Kuru.

ÇAYIRALAN

AK PARTİ Şahin Şahiner, Yeniden Refah Partisi Aydın Ergişi, BTP Ayşe Karakuş, CHP Mutullah Üstün,

MHP Ahmet Kaygısız, Saadet Partisi Ömer Yazgan.

ÇEKEREK

AK PARTİ Eyyup Çakır, DSP Hacı Mehmet Erdoğan, Yeniden Refah Partisi    Abdullah Doğan,  BTP İhsan Çetin, CHP Ali Naci Kavcı, MHP Üzeyir İnce, Saadet Partisi Necmettin Kayhan.

KADIŞEHRİ

AK PARTİ Şabettin Aksoy, Yeniden Refah Partisi Davut Karadavut, BTP Kadir Kürekçi, CHP Ali Kızılkaya,

MHP Hasan Sedat Aksu, Saadet Partisi Yusuf Tahir Koçak.

SARAYKENT

AK PARTİ Ahmet Öçal, İYİ PARTİ     Nurullah Uluer, Yeniden Refah Partisi Harun Erdoğan, BTP Abdullah Erdoğan, CHP Ramazan Yalçın, MHP Ahmet Köroğlu, Saadet Partisi Muammer Hamza Kılınç.

SARIKAYA

AK PARTİ Osman Gözan, İYİ PARTİ Vahit Ateş, BBP Ali Osman Erbir, Yeniden Refah Partisi    Mehmet Emin Durmuş    , BTP Macit Delibalta, CHP Berkay Apsalmış, MHP Alpaslan Erbek, Saadet Partisi    İshak Şener.

SORGUN

AK PARTİ Murat Gürbüz, İYİ PARTİ Şenol Edisan, DSP İlhan Akgül, Yeniden Refah Partisi Hasan Çelik,

HKP Belgüzar Taşdemir, BTP Mehmet Ali Türkcan, Yeni Türkiye Partisi Gökhan Ümütli, CHP Salih Soysal, 

HÜDAPAR Ahmet Alagöz, MHP Mustafa Erkut Ekinci, DEVA Tevfik Ateşer, Saadet Partisi Salih Güvenç, 

Bağımsız Mustafa Gültekin.

ŞEFAATLİ

AK PARTİ Zeki Bozkurt, İYİ PARTİ Hayati Uyar, Yeniden Refah Partisi Şükrü Şahin, BTP İsmail Haydar İmamoğlu, CHP    Şerife Kılıç, MHP Müjdat Karaca, DEVA Partisi Mahmut Ertuğrul, Saadet Partisi Naim Özkan.

AK PARTİ Cevdet Aslan, İYİ PARTİ Ünal Hüsamettin Bulut    , Yeniden Refah Partisi Ali Fatih Canatan, BTP Cengiz Ucal, MHP Musa Sarıaslan, Saadet Partisi Muhammed Enes Yalçınkaya.

YERKÖY

AK PARTİ Fatih Arslan, CHP İlhan Yılmaz, MHP Oğuzhan Oğuz, İYİ PARTİ Ferhat Yılmaz, Yeniden Refah Partisi Mehmet Ağaoğlu, Saadet Partisi    Hüsnü Zeki, Aydınlık Demokrasi Partisi Sinan Acar, BTP Mustafa Kıyıcı. İhsan ÇELİKKAYA

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki