Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Hamile ve Emziren Anneler İçin Oruç Tutma Konusunda Uzman Uyarısı

Hamileler ve emziren annelerin oruç tutma konusunda bilinçli kararlar almalarının önemine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Birsen Bilge, bu süreçte sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı.

Hamile ve Emziren Anneler İçin Oruç Tutma Konusunda Uzman Uyarısı

Özellikle gebelik döneminin ilk trimesterinde beslenmenin zor olabileceğine değinen Dr. Bilge, en uygun oruç tutma zamanının genellikle 16. ve 28. haftalar arasında olduğunu belirtti. Ancak, yaz aylarında sıvı kaybı riski göz önüne alındığında, bu dönemde oruç tutmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi. Son trimesterde ise bebeğin büyümesiyle birlikte annenin beslenmesinin öneminin arttığını ifade eden Dr. Bilge, bu dönemde de oruç tutmaktan kaçınılmasının önerildiğini dile getirdi. Emziren anneler için durumun benzer olduğunu belirten Dr. Bilge, süt üretiminin anne beslenmesiyle yakından ilişkili olduğunu ve bu nedenle ek gıdaya geçilmeden önceki ilk altı ayda oruç tutmanın önerilmediğini belirtti.

Bilge, bu konuda doktor kontrolünün önemine vurgu yaparak, her durumun farklılık gösterebileceğini ve doktor gözetiminde hareket etmenin önemli olduğunu ifade etti. Hamilelik ve emzirme döneminin anne ve bebek için özel bir süreç olduğunu söyleyen Dr. Bilge, oruç tutma kararı vermeden önce anne ve bebeğin sağlık durumunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Emziren annelerin oruç tutmasının süt üretimini ve bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Dr. Bilge, bu nedenle ilk altı ayda oruç tutmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki