Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Burun estetiği sonrası bunlara dikkat!

Burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Menekşe Kastamoni, yeni tekniklerle burun estetiğinin daha kolay hale geldiğini ancak operasyon sonrası özen gösterilmesi gereken birçok detayın bulunduğunu belirtti.

Burun estetiği sonrası bunlara dikkat!

Dr. Kastamoni, burun estetiği operasyonunun, burun şeklinin oturmasına kadar geçen sürenin kritik olduğunu vurgulayarak, günümüzde en popüler estetik ameliyatlarından biri olduğunu ifade etti. Operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayan Dr. Kastamoni, "Ameliyat sonrasında ağır egzersizlerden kaçınılmalı, hafif egzersizlere ancak 1 hafta sonra başlanmalıdır. Ağır sporlardan ise en az 1-2 ay uzak durulmalıdır. Sigara içilmemeli ve alkol tüketilmemelidir. Baş, en az 45 derece açıyla yatılmalı ve burun bakımı için doktorun önerdiği sprey ve ilaçlar düzenli kullanılmalıdır" dedi.

Dr. Kastamoni, ameliyat sonrası burun koruyan alçı, bant veya atellerin ıslanmaması gerektiğini ve gözlük kullanımının en az 1-2 ay ertelenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, buruna darbe almaktan ve yüze kan akışını artırabilecek ortamlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

İyileşme sürecinde yaşanabilecek burun tıkanıklığına da değinen Dr. Kastamoni, doktorun önerdiği şekilde burun içini yıkamanın faydalı olacağını söyledi. Güneşten korunma konusuna da değinen Dr. Kastamoni, ameliyat sonrası burun cildinin en az 3 ay boyunca güneşten korunması gerektiğini belirtti.

Son olarak, ameliyat sonrası yüzme konusuna da değinen Dr. Kastamoni, derine dalmadan ve baş suyun dışında kalacak şekilde yüzme önerisinde bulundu. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki