Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

“Nezle ve grip tedavisinde bilinçsiz ilaç kullanmayın”

Son günlerde hava koşullarındaki ani değişikliklerin nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı ve grip gibi hastalıkları artırdığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Şahin, vatandaşları mevsimsel hastalıklar konusunda uyararak her hastalığın tedavisinin farklı olduğunu ve kendi kendilerine tedavi uygulamamaları gerektiğini vurguladı.

“Nezle ve grip tedavisinde bilinçsiz ilaç kullanmayın”

Dr. Şahin, "Hava şartlarına bağlı olarak meydana gelen nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ciddi ve dikkate alınması gereken sağlık sorunlarıdır. Hastaların kendi kendilerine hastalık ve tedavi hakkında karar vermemeleri önemlidir, özellikle de doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmamaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, antibiyotik kullanımında toplumda ciddi sorunlar olduğuna dikkat çeken Dr. Şahin, "Çoğu zaman hastaların doktora danışmadan kendi başlarına tedavi uyguladıklarını görüyoruz. Bu durumlarda genellikle bilinçsizce antibiyotik kullanıldığını tespit ediyoruz. Antibiyotikler doğru kullanıldığında faydalı olabilirken, yanlış kullanımları vücutta direnç oluşturabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" şeklinde konuştu.

Dr. Şahin, son olarak, yanlış antibiyotik kullanımının beraberinde bir dizi sağlık sorununu getirebileceğini ve bu nedenle hastaların konusunda uzman bir doktora başvurmaları gerektiğini vurguladı. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki