Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat’ta 6 milyon bulunuyor: İstihdamı artırıyor

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde; bin 400 rakım yüksekliğinde, 30 bin hektarlık alanda 1990 yılında kurulan Fidanlık Şefliği, yeşilin ve doğanın korunması için önemli bir rol üstlenirken aynı zamanda hem yerel ekonomiye katkı sağlayarak istihdamı artırıyor hem de doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.

Yozgat’ta 6 milyon bulunuyor: İstihdamı artırıyor

Toplamda 6 milyon fidanın bulunduğu Fidanlık Şefliği, yapraklı ve tüplü olmak üzere geniş bir çeşitlilik sunuyor. Karaçam, sarıçam, ladin, huş, ardıç, mahlep, badem, alıç, kuşburnu, ahlat ve çakal eriği gibi birçok farklı türün üretimi ve bakımı Fidanlık Şefliği’nde gerçekleştiriliyor.

2024 yılında, sahada devam eden üretim faaliyetleri kapsamında 3 milyon fidanın daha üretimi gerçekleştiriliyor. Şu an itibariyle ise 1 buçuk milyon sarıçam ve karaçam fidanının üretimi devam ediyor.

Fidanlık alanında, Akdağmadeni'ne bağlı Çulhalı köyünden gelen 50 çalışan, Yukarıculhalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin katkılarıyla, 10 ay boyunca üretim ve bakım işlerinde görev alıyor. Bu iş birliği, köy halkının istihdamına da olumlu katkılarda bulunuyor.

Fidanlık Şefliği'nde çalışan 8 personel ise, fidanlıkla ilgili tüm hizmetleri başarıyla yürütüyor. Onların özverili çalışmaları, fidanlık alanının verimliliğini ve doğal dengesini korumaya yönelik önemli bir katkı sağlıyor.

VALİ YARDIMCISI İNCELEMELERDE BULUNDU

Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim ve Kaymakam Furkan Nezir ile birlikte fidanlıkta incelemelerde bulundu.

Akdağmadeni Orman Fidanlık Şefliği’nde fidanlarının bir bebek hassasiyetiyle yetiştirildiğini söyleyen Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, fidanların orman yangınlarında zarar gören alanları ağaçlandırmak için umut olacağını söyledi. /Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki