Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat’ın ilçelerinde çoşkulu kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yozgat’ın ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Yozgat’ın ilçelerinde çoşkulu kutlama

AKDAĞMADENİ

 

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde kaymakamlık önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri, Namık Kemal İlkokulu bahçesinde devam etti.

Programda Namık Kemal İlkokulu Müdürü Sönmez Oğuzhan günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Akdağmadeni Kaymakamı Furkan Nezir, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi. 

AYDINCIK


Milli egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Aydıncık Kaymakamı Alperen Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Tekçam, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Aydıncık Kaymakamı Alperen Yıldırım, “Çocuklar bize emanet edilen istikbalimizdir” dedi. 

BOĞAZLIYAN

 

Boğazlıyan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. 

Boğazlıyan Belediye Gökhan Coşar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu, birbirinden güzel etkinliklerle çocuklarımızla ve hemşehrilerimizle birlikte yaşadık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

ÇEKEREK

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çekerek’te sevinçle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli etkinlik ve yarışmalar düzenlendi. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.

KADIŞEHRİ

 

Kadışehri’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kadışehri Kaymakamı Tahir Ardal, “Çocuklarımıza verdiğimiz değer ve emek geleceğimize, aydınlık yarınlarımıza atılan adımdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!” dedi. 

SARIKAYA


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Sarıkaya’da kutlama programı düzenlendi. Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, “Türkiye'nin demokrasi ve egemenlik mücadelesinin simgesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı. Tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu. 

SORGUN

 

Sorgun’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla ve sevinçle kutlandı. Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, “Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum" diye konuştu. 

ŞEFAATLİ


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şefaatli Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı düzenlendi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına; Şefaatli Kaymakamı Yusuf Ilıca, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, ilçe siyasi parti yöneticileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

YENİFAKILI

 

Yenifakılı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlendi. 

Yenifakılı Kaymakamı Akın Aydın, düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Program; öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilerin seyredilmesi, çeşitli yarışmaların yapılması sonrasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

YERKÖY

 

Yerköy’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kırşehir Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Şehit Kamil Çelikkaya İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve oyunlar da büyük beğeni topladı. /Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki