Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat Valisi Özkan, “Amacımız can yakmak değil, yanmasına engel olmak!”

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında il genelinde alınan güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirilirken geçmiş dönemlere göre trafik kazalarında yüzde 30’un üzerinde azalma yaşandığı vurgulandı.

Yozgat Valisi Özkan, “Amacımız can yakmak değil, yanmasına engel olmak!”

Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında, toplumun her kesiminden katılımcının iştirakiyle; Yozgat il genelinde alınan güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Her ay düzenli olarak yapılan toplantıda, alınan önlemlerin ve yapılan denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğinin altını çizen Vali Özkan amaçlarının vatandaşın canını yakmak değil canlarının yanmasına engel olmak olduğunu vurguladı. 

“TRAFİK KAZALARINDA YÜZDE 30’UN ÜZERİNDE AZALMA YAŞADIK”

Geçmiş dönemlere istinaden yapılan değerlendirmelere göre daha güzel geçen bir bayram süreci yaşandığını belirten Vali Özkan, “Aylık düzenli olarak yapmakta olduğumuz şehir güvenlik toplantılarında STK’larımız ve görevli arkadaşlarımız ile birlikteyiz. Ay içerisinde hem ramazan ayını eda ettik hem Ramazan Bayramı’nı geçirdik. Bunun yanı sıra demokrasimizin olmazsa olması yerel seçimlerimizi gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın gayreti, milletimizin feraseti ile gerek Ramazan Bayramı sürecimiz gerekse seçim süreci huzur ve sükûnet içerisinde geçti. Ben bu vesileyle tedbirleri ile sahada olan emniyetimiz, jandarmamız, sağlık teşkilatımız, milli eğitimimiz ve diğer kurumlarımıza, feraset ve metanetle de sonuçları karşılayan, sahada çalışmalarını yürüten aday olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimler neticesinde görev alan arkadaşlarımız var. Görevi devreden arkadaşlarımız var. Görevi devreden arkadaşlarımıza hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, görevi devralan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Süreç içerisinde Ramazan Bayramı’mızı da geçirdik. Gerçekten huzur içerisinde güzelliklerle geçen bir bayram oldu. Bu vesileyle bütün arkadaşlarımın ve hemşehrilerimin geçmiş Ramazan Bayramlarını tekrardan tebrik ediyorum. Bayramlar bizim için ülke gündeminde genel itibari ile trafik kazalarıyla bilinen bir süreçtir. Çok şükür ilimiz genelinde, emniyet ve jandarma arkadaşlarımızın sayesinde, almış olduğu tedbirlerle vatandaşlarımızın kurallara olan riayeti ile geçmiş dönemlere göre trafik kazalarında yüzde 30’un üzerinde azalma yaşadık. Maalesef sadece 1 kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ona Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlerin dileği ve isteği hiç kazalar olmasın. Günlerimiz kazasız, belasız huzur içerisinde geçsin. Ama dediğim gibi geçmiş dönemlere göre yaptığımız değerlendirmelerde daha daha güzel geçen bir bayram süreci oldu” dedi. 

“İSRAİL ZULMÜNÜ LANETLİYORUM”

Konuşmasında Filistin’de devam eden İsrail zulmünü de unutmayan Vali Özkan, “Tabi biz ülkemizde bayram kutlamaları yaparken ki Allah milletimizin birliğini, devletimizin dirliğini bozmasın. Maalesef Filistin’de, Gazze’de, İsrail zulmünün devam ettiğini gördük. İsrail zulmünü lanetliyor, vefat eden insanlara Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“YOĞUNLUK ARTACAK DOLAYISIYLA HERKESE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Vali Özkan, Yozgat’ta yaz mevsimi ile turizmin canlanacağını dolayısıyla da trafikte, sokaklarda ve parklarda yoğunluk yaşanacağını belirterek burada sadece emniyete ve jandarmaya değil, aynı zamanda belediyelere ve vatandaşlara da çok büyük görevler düştüğünü söyledi. 

Vali Özkan, “Nisan ayıyla birlikte yeni bir döneme, bahar aylarıyla birlikte yeni bir sezona giriyoruz. Gelen bahar ve yaz aylarıyla birlikte turizm sezonu açılıyor. Tabi burada gerek trafikte gerek sokak işleyişinde gerekse parklarımızda bir yoğunlukla karşılaşacağız. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili hazırlıklarını yaptılar. Burada sadece emniyetimize ve jandarmamıza değil, aynı zamanda belediyelerimize ve olmazsa olmazımız insanımıza da çok büyük görev düşüyor. İnşallah iyilikle, güzellikle geçen bir 2024 yılı olur. İnşallah kazalardan belalardan uzak bir dönem geçer. Biz bu noktada tedbirlerimize devam edeceğiz. Zaman zaman fiili uygulamalarımızın yanında elektronik denetimlerimiz özellikle karayollarımızda devam ediyor ve devam edecek.  Bunun yanında yıl içerisinde Kırıkkale ve Sivas istikametindeki D-100 karayolunda emniyetimiz çalışmalarını tamamladı yakında ihalesine çıkacağız. Ortalama hız denetim uygulamasına geçeceğiz. Amacımız vatandaşımızın canını yakmak değil, canının yanmasına engel olmak” diye konuştu. 

ÖZEL UYARIDA BULUNDU

Son zamanlarda yaşanılan otobüs kazaları nedeniyle vatandaşlara özel uyarıda bulanan Vali Özkan, “Hemşehrilerimizi trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmak istiyorum. Özellikle toplu seyahat yapılan otobüslerde emniyet kemerlerini takmalarını rica ediyorum” dedi. /Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki