Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat Meclisinde kurullarda görev alacak üyeler belirlendi

Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Adnan Ünal başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısı, Daimi Encümen ve İhtisas Komisyon üyelerinin seçimi görüşmelerin uzaması nedeniyle ertelenirken, il ve ilçelerdeki kurullarda görev alacak üyeler belirlendi.

Yozgat Meclisinde kurullarda görev alacak üyeler belirlendi

İl Genel Meclisi’nde Nisan ayı üçüncü oturumunda 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda kurullarda görev alacak meclis üyeleri belirlenirken, İl Özel İdaresi’nde çalışan memur ve sözleşmeli personellerin sosyal denge tazminatlarına ilişkin kararlar alındı. İller Bankası Genel kurulu’nda Yozgat’a temsil etmek üzere Osman Yeşil asil üye, Mustafa Katrancı yedek üye olarak belirlendi. Vilayetler Hizmet Birliği’nde Yozgat’ı temsil etmek üzere Adnan Ünal seçildi. Kenan Karakuş ise yedek olarak belirlendi. İGM’de Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nde Yozgat’ı temsil edecek üyeler belirlendi. ORAKAB’ta Taner Yıldız, Osman Biçer, Nihat Ateş, Erkan Eroğlu, Ümit Şahbaz, Arslan Bozkurt, Esat Zararsız asil üye olarak belirlenirken, Adem Kızılok, Ferhat Fidan, Mustafa Türkmen ise yedek olarak seçildi. İl ve ilçelerdeki İnsan Hakları Kurulu’na görev alacak meclis üyeleri de belirlendi. Buna göre Sorgun’da İbrahim Dıvrak, Akdağmadeni’nde Şerafettin Akdağ, Saraykent’te Nuri Çınar, Boğazlıyan’da Erkan Eroğlu, Yozgat merkezde Taner Yıldız, Çayıralan’da Veli Akdoğan, Kadışehri’nde Ahmet Yılmaz Aydıncık’ta Adem Kızılok, Çekerek’te Metin Toy, Şefaatli’de Abdullah Yalçınkaya, Yenifakılı’da Esat Zararsız, Yerköy’de Aslan Bozkurt, Çandır’da Abdulkadir Sungur, Sarıkaya’da Gökhan Hüthüt görev aldı. Yozgat’ta 2024-2025 eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Kurulu’nda görev alacak üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamada Taner Yıldız ve Ümit Şahbaz oy birliği ile seçildi.

Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği’nde Tahir Ersöz ve Ümit Şahbaz görev alırken, Taner Yıldız ve 

Oğuzhan Kapusuzoğlu yedek üye olarak seçildi. Yozgat’ta ‘Bebek Dostu Grubu oluşturulması amacıyla Taner Yıldız, Tahir Ersöz ve Oğuzhan Kapusuzoğlu görevlendirildi. İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan memur ve sözleşmeli personellere ödenecek sosyal denge tazminatın yapılabilmesi amacıyla İl Genel Meclisi’nden karar çıkarıldı. Buna göre Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve yetkili sendika 2 yıllık Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalayacak. Öte yandan daimi encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimi bugün gerçekleştirilecek.

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki