Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat Emniyet’inde dur durak yok!

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Yozgat genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşıldı.

Yozgat Emniyet’inde dur durak yok!

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde 273 olayda 326 şüpheli şahıs yakalandı. 39 bin 233 şahıs ve 26 bin 8 araç sorgulanırken 2 bin 36 araca cezai işlem uygulandı, 212 araç trafikten men edildi. Ayrıca 587 umuma açık yer de denetlendi. Asayiş suçlarından da 9 şahıs tutuklanırken yapılan aramalarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet bıçak, 4 adet fişek ele geçirildi. 

Yağma, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, dolandırıcılık, hırsızlık, tehdit/hakaret, uyuşturucu madde ticareti, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi çeşitli suçlardan toplamda 20 yıl 1 ay 26 gün hapis cezası ile aranması bulunan 33 şahıs yakalandı. 

Terör Suçları ile Mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olma suçundan 2 şahsa işlem yapıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Narkotik Suçları ile Mücadele kapsamında ise TCK 191 Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan 8 şahsa işlem yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonlarda; 5 adet sentetik ecza hap maddesi, 4 adet exctacy maddesi, 1,87 gr. metamfetamin maddesi, 0,37 gr. esrar maddesi ele geçirildi.

Kaçakçılık Suçları ile Mücadele kapsamında da 5607 SKM suçu kapsamında 6 şahsa işlem yapılırken gerçekleştirilen operasyonlarda;  250 gram kıyılmış tütün ve 3 adet boş kayıt dışı cep telefonu ele geçirildi.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele kapsamında; 19 adres kontrol edilip 58 araç ve 216 yabancı uyruklu şahsın GBT sorgusu yapılırken 5 yabancı uyruklu şahıs, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. 

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında ise Yozgat genelinde; 7 okulda 194 öğrenciye; genel trafik kuralları, narkotik ve terör, kendilerini koruma yöntemleri konularında, 45 İşyeri ziyaret edilerek esnafa; iletişim yolu ile dolandırıcılık, hırsızlık, 112 Acil Çağrı, işyeri güvenliği konularında ve 3 bin 406 vatandaşa; Kadın Destek Uygulaması (KADES), Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA),  Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS), Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Mobil Uygulaması, En İyi Narkotik Polis Anne projeleri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yapıldı. /Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki