Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Çekerek’te vatandaşlar bilgilendirildi

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Emniyet ve Jandarma ekipleri vatandaşlar ile tek tek görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Çekerek’te vatandaşlar bilgilendirildi

Çekerek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Dolandırıcılık, KADES, En İyi Narkotik Polisi Anne ve 112 Acil konuları ile ilgili broşürler dağıtılarak vatandaşlara önleyici faaliyetler kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yaptılar.

KADES NEDİR?       

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir.  Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar.

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE NEDİR?

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan NARKOLOG Projesi kapsamında 2019 yılında “Hayatının herhangi bir döneminde madde kullandığını” beyan eden 15.328 kişiyle yapılan anket çalışmasında, örneklemin yüzde 89,6’sının, 2020 yılında ise 23.526 kişiden yüzde 91,1’inin annesinin ‘Ev Hanımı’ olduğu görülmüştür. 2019 yılında kendi evinde uyuşturucu kullanan kişilerin yüzde 85,6’sı, 2020 yılında ise yüzde 83,6’sı aileleriyle birlikte yaşamaktadır. Ayrıca kadınlar arasında uyuşturucu kullanım yaygınlığı erkekler ile karşılaştırıldığında çok daha düşük oranlara ulaşılmaktadır. Mevcut bulgular ve annelerin feraseti ile evlatlarına olan sonsuz sevgisi madde kullanımı ile mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmesini ve özel bir önem atfedilmesini göstermiştir. Bu sebeple 23.10.2020 tarihinde “En İyi Narkotik Polisi; Anne Projesi” başlatılmıştır. Projenin hedef kitlesi, anneler ve anne adayı yetişkinleri kapsamaktadır. Haber Merkezi

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki