Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Arslan, işçi kıyımı mı yapacak?

31 Mart seçimleri öncesinde Belediye Başkanı seçilmesi durumunda hiçbir işçiye dokunmayacağını söyleyen Yeniden Refah Partili Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediyenin ilk meclis toplantısında işçi kıyımına başlayacağının sinyallerini verdi.

Arslan, işçi kıyımı mı yapacak?

Kazım Arslan başkanlığında toplanan Yozgat Belediye Meclisi gündemde yer alan 18 maddeyi görüşerek karara bağlarken, toplantı öncesinde Arslan açıklamalarda bulundu. Belediyenin mali durumu hakkında bilgi veren Arslan, en çok giderin belediye personellerinden kaynaklı olduğunu bunun için gerekli çalışmaların yapılacağını ileri sürerek belediye de işçi kıyımına başlayacağının sinyallerini verdi. 

Başkan Arslan yaptığı konuşmada geçtiğimiz ay İller Bankası’ndan gelen ödeneğin 24 milyon lira olduğunu, personel giderlerinin 38 milyon olduğunu söyledi, ÇEDAŞ giderlerinin 14 milyon, akaryakıt giderimiz 5 milyon olduğunu ve 60 milyon civarında bir giderinin bulunduğuna dikkat çeken Arslan, ‘’Aylardır bu şekilde devam eden bir tablo. Bunun sebebi de Yozgat Belediyesi’nin aşırı bir personel külfeti altında bulunması ile ilgili bir konu. Benim Belediye Başkanlığım dönemim ve öncesinde 2019 öncesi girişli olup halen belediyemizde devam eden işçi sayısı 400. Son 5 yıllık dönemde Yozgat Belediyesi’nin personel sayısı 795’e çıkmış. Yani geçtiğimiz 4-5 belediye başkan döneminde alının personel kadar son 5 yıllık dönemde personel alınmış ve bu personel yükünü belediye taşıyamaz bir noktaya gelmiş’’ dedi. 

"İŞÇİLERE ÇOK BONKÖR DAVRANILMIŞ"

Belediye Başkanı Arslan, belediye işçileri ile yapılan bir takım ek sözleşmeler ile belediye personeline çok fazla maaş verildiğini ileri sürerek, ‘’Diğer kurumlara göre belediye biraz daha bonkör davranmış. Bunun da getirmiş olduğu bir külfet var. Altından kalkamayacağımız bir mali külfetin altındayız. Bugün burada ben de otursam, başkası da otursa bu külfeti karşılaması mümkün değil. Biz işçilerimize bir beyanda bulunduk dedik ki çalışan kimseyle uğraşmayacağız. O sözümüzün üzerinde durmak istiyoruz. Ama yapmamız gereken şeyler var. Onları bir sonraki toplantıda paylaşacağız. Kimseye zarar vermeden ama külfeti paylaşmak suretiyle bir orta yol bulmanın gayreti içerisinde olacağız. Yozgat Belediyesi’nin gelirleri giderlerini karşılaması mümkün değil. Temmuz ayından bu tarafa Halkbank, İller Bankası gibi bankalardan daha çok personel giderini karşılamak için yaklaşık 130 milyon kredi çekilmiş ve bu kredilerin geri ödemeleri var. Geçtiğimiz günlerde Halk Bankasının bir ödemesi vardı onu ödeyemedik onlardan müsaade istedik’’ diye konuştu. Haber Merkezi

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki