Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

CHP adayından seçim değerlendirmesi

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Başkan Adayı olan Meral Çıtak, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile seçim sürecini değerlendirdi.

CHP adayından seçim değerlendirmesi

Çıtak yaptığı paylaşımda, 31 Mart yerel seçiminden bu yana 15 gün geçtiğini, bu süreçte kendisini dinlediğini, artılarını eksilerini değerlendirdiğini söyledi. Sonunda insanlara güvenmek dışında bir hata bulamadığını vurgulayan Çıtak, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm güçlerinin, öncelikle genel başkanımızın güveni ve desteğiyle aday olduğum Bahadın’da ummadığım durumlar yaşandı. Geçmişte Bahadın halkına neden hizmet gelmediğinin araştırma ve soruşturmasını yapacağımızı biliyorlardı. Kalabalığın sözcüsü ve kuklası olmamam düşmanlığın baş nedeni. Gelecek dönemler için adaylık düşünenleri de rahatsız eden durum, projelerimin hepsini hayata geçireceğimi bildikleri için beni şimdiden siyasi rakip olarak görmeleriydi. Zehirli dillerini belediye başkanlarımıza hatta Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanına kadar uzatan bir güruhla savaştım. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerinde çalışıp ona ihanet edenleri, adayına karşı çalışan zihniyeti de gördüm. Bu kadar hakaret ettikleri “CHP aynı tas aynı hamam” diye küçük gördükleri partiye geçme çabaları da ayrıca içler acısı. İki yıl boyunca seçim çalışmalarında aktif olarak yer alarak, halkımızın ihtiyaçlarını dinleyip gözlemledim. Bu süreçte, finansal olarak sorun yaşamadan hayata geçirebileceğimiz projeleri titizlikle geliştirdim. Bu projelerin gerçekleştirilmesine dair hiç kimsenin şüphesi olmadı. Buna rağmen adaylık sürecimde, maalesef dışlanma ile karşılaştım. Kimi insanlar, lafı döndürüp dolaştırarak kadın siyaseti yapmanın öneminden bahsederken, iş icraata geldiğinde kadın adayı dışlamak için ellerinden geleni yaptılar. Bahadın'ın sırtından geçinerek, çeşitli ilişkilerle dikkat çeken kişilerle uğraşmak zorunda kaldım. Ancak, bu tür kişilerin yaptıklarından asla yorulmadım. Onlar beni yıpratamaz.

Ben 30 yıllık emeğimle, kimseden yardım almadan, onurlu bir mücadele verdim. Destek olan, oy veren, sözünde duran gönül dostlarıma minnettarım. Bu kadar kolay çirkinleşebilen insanların arasında bile dürüst ve onurlu kişilerin olması, bu mücadeleyi vermenin en güzel yanıydı. Şovenist duyguların etkisi altında, gerçek devrimci ruhtan uzak ve hizmet anlayışının sıfır olduğunu gösteren insanlarla karşı karşıyaydım. Kaybettik. Bu kayıp o kadar büyük ki kazananı tebrik etmek bile zor. Sonuç olarak, kazandılar. Ancak zaman gösterecek ki Bahadın gerçekten kazandı mı? Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye genelinde elde ettiği başarıdan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ancak bu kadar çok belediyeyi kazanmışken, Bahadın'a hizmet getirecek vaatlere engel olan, sözde Bahadın sevdalılarını hep birlikte göreceğiz. Evet, ben kazandım. Bahadın'da yaşayan onurlu, dik duran gençleri, maddi olarak hiçbir şeye boyun eğmeyen kadınları ve Bahadın'ın güzel insanlarını kazandım. Sayemde kadınlara Meclis yolu açıldı bunu da ben kazandım. Yıllarca emek verdiğimiz, arkadaşımız, dostumuz dediğimiz insanları, aday ol diye baskı yapan sonuna kadar yanındayım diye kandıran insanların da kim olduğunu gördük. Bu da benim için büyük bir kazanç. Beni merak edenlere; Ben gerçekten zor bir coğrafyada, Yozgat’ta bir kadının kolay kolay cesaret edemeyeceği bir yerde aday oldum. Kolayı seçmedim, siyaset uzun ömürlüdür. Kadına seçme seçilme hakkı veren Atatürk’ün kurduğu partimin bir neferi olarak Türkiye’nin her yerinde görev alabilirim. O vizyon, siyasi bilgi, donanım her şey mevcut.  Kaygım yok, yaşımız genç. Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen meclis üyelerime her zaman destek olacağım. Benimle hareket eden ekip arkadaşlarımın, dostlarımın beni destekleyen insanların her zaman yanında olacağımı söylemek isterim. Ayrıca eşime ve hep destek olan aileme sonsuz teşekkürler.  Her şeyin hayırlısı olsun’’ dedi. Haber Merkezi

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki