Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Ramazan’da doğru beslenme ile kilo almayın

Ramazan ayında doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Beyza Vural Öten, uzun süren açlık periyotlarına rağmen yanlış beslenmenin kilo artışına neden olabileceğini vurguladı.

Ramazan’da doğru beslenme ile kilo almayın

Geniş iftar sofralarının kilo artışında etkili olduğunu belirten Öten, özellikle iftardan önce aç karna hazırlanan büyük sofraların kilo artışına zemin hazırlayabileceğini ifade ediyor.

Uzman Diyetisyen Öten, iftar öğünlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşıyor. Özellikle aşırı miktarda hamur işi tüketmenin açlık hissini artırabileceğini belirten Öten, çorbanın iftar öğünlerinde başlangıç olarak tercih edilmesini öneriyor. Çorbadan sonra yemeğe ara verilmesi gerektiğini vurgulayan Öten, iftar öğünlerinde kızartmalardan ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini, tabağın yarısının yeşilliklerden, diğer yarısının ise protein ve tahıl ürünlerinden oluşmasının ideal olduğunu belirtiyor.

İftardan hemen sonra çay tüketiminin demir eksikliğine yol açabileceğini belirten Öten, çayın iftardan birkaç saat sonra, tatlıların ise yatmadan önce tüketilmesini tavsiye ediyor. Özellikle tatlı tüketiminin kilo artışında etkili olduğunu ifade eden Öten, sütlü tatlıların şerbetli tatlılara tercih edilmesini ve porsiyonların küçük tutulmasını öneriyor.

Ramazan pidesinin iftar öğününde kontrollü bir şekilde tüketilmesini tavsiye eden Öten, içecek tercihlerinde şekersiz kompostoların önerildiğini ve sporun iftardan hemen önce veya birkaç saat sonra yapılmasının ideal olduğunu belirtiyor. Bu şekilde doğru beslenme alışkanlıklarının benimsenmesinin kilo artışını engellemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki