Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Kalp sağlığına dikkat!

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp sağlığının korunması için düzenli doktor kontrollerinin önemine vurgu yaptı.

Kalp sağlığına dikkat!

Kalp hastalıklarının ülkemizde ve dünyada yaşam kayıplarının önde gelen nedenleri arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Çetin, bu hastalıklarla ilgili bilincin artırılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Çetin, kadınlarda 55, erkeklerde ise 45 yaş üzerinde, ailede genetik kalp hastalığı öyküsü, sigara tüketimi, hipertansiyon, yüksek kolesterol, hareketsiz yaşam, depresyon, diyabet, obezite, stres ve erken menopoz gibi risk faktörlerinin kalp sağlığı için önemli olduğuna dikkat çekti. Kontrol altına alınabilecek risk faktörleriyle kalp sağlığının korunabileceğini belirten Prof. Dr. Çetin, özellikle sigara tüketimi, obezite, hipertansiyon, şeker hastalığı gibi faktörlerin azaltılmasının önemine değindi.

Kalp rahatsızlıklarının bir kısmının kontrol altına alınabileceğini ifade eden Prof. Dr. Çetin, bunun yanı sıra bazı risk faktörlerinin kontrol dışında gelişebileceğini söyledi. Önceliğin kontrol altına alınabilecek risk faktörleriyle ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetin, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, stresten uzak durma, düzenli doktor kontrolleri yapma gibi önlemlerin alınmasının kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Çetin, her yaşta görülebilen kalp hastalıklarına karşı önlem alınması gerektiğini ve bu konuda ailenin bilinçli olmasının önemine değindi. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmenin ve düzenli doktor kontrolleri yapmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çetin, kalp sağlığını korumak için beslenme düzeninden, egzersiz alışkanlığına, sigara bırakmaktan, stresten uzak durmaya kadar bir dizi önlem alınabileceğini özetledi. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki