Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi'ni kamuoyuyla paylaştı. Tarım-GFE'de önemli artışlar kaydedildi.

Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı

Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 3,59'luk bir artış yaşanırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre ise dikkat çeken bir yüzde 49,92 artış gerçekleşti. Ayrıca, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 36,71'lik bir artış tespit edildi.

Ana gruplarda incelendiğinde, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,63, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 3,34'lük bir artış yaşandı. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 46,51, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 75,27'lik bir artış gözlendi.

Yıllık değişime bakıldığında, Tarım-GFE'de 4 alt grubun daha düşük, 7 alt grubun ise daha yüksek değişim gösterdiği görüldü. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 164,78 ile veteriner harcamaları oldu.

Aylık değişime göre ise, 8 alt grubun daha düşük, 3 alt grubun ise daha yüksek değişim gösterdiği belirtildi. Aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 5,85 ile diğer mal ve hizmetler olarak kaydedildi. (İHA)

Video Haberler

    ...

    İçerik sonu

    Getirilecek haber bulunamadı.

    Sonraki