Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

“Bahara ışıltılı bir cilt ile girin”

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, cilt sağlığını korumanın ve bahara ışıltılı bir ciltle girmenin önemine dikkat çekiyor.

“Bahara ışıltılı bir cilt ile girin”

Soğuk hava ve kapalı ortamlardaki ısıtıcıların cilt kuruluğuna neden olabileceğini belirten Dr. Güler, kış mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek için bazı önerilerde bulunuyor.

Dr. Güler'e göre, bahara ışıltılı bir ciltle girmenin ilk adımı cilt temizliğidir. Doğru peeling ve cilt bakımı uygulamalarıyla cilt ölü hücrelerden arındırılmalı ve siyah noktalardan temizlenmelidir. Kuruyan cildin nemlendirilmesi de önemlidir; bu nedenle, cildin ihtiyacına uygun nemlendiriciler tercih edilmelidir. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek cildinizi omega-3 yağ asitleri, vitaminler ve antioksidanlarla beslemek, cildinizin parlaklığını artırabilir.

Dr. Güler, parlak bir cilt için su tüketiminin önemini vurgulayarak, günde 10-12 bardak su içilmesini öneriyor. Ayrıca, kan dolaşımını artırmak için düzenli açık hava aktiviteleri yapılması ve stresten uzak durulması da cilt sağlığı için önemlidir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş koruyucu ürünlerin kullanılması da unutulmamalıdır.

Son olarak, Dr. Güler, bahar aylarında dermatolog desteği alarak cilt bakımı yapmanın faydalı olabileceğini belirtiyor. Mezoterapi ve PRP gibi uygulamaların cilt nemini artırabileceğini ve kırışıklıkları azaltabileceğini söylüyor.

Özetle, bahara sağlıklı ve ışıltılı bir ciltle girmek için düzenli cilt bakımı, doğru beslenme, su tüketimi ve güneşten korunma önlemlerine dikkat etmek önemlidir. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki