Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etti

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Nefise Yüksel, İYİ Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti.

Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etti

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yozgat Türk Ocakları Eski Başkanı Nefise Yüksel, İYİ Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa ederken iş arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi.  

Nefise Yüksel Kimdir?

1959 yılında Yozgat’ın Sarıkaya İlçesinde Karayakup köyünde doğdu. İlköğrenimi köyünde, orta öğrenimi Yozgat Kız Meslek Lisesinde tamamladı.1977 yılında Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda eğitimine başladı.1981 yılında buradaki eğitimini tamamlayarak Antalya ili Kız Meslek Lisesinde resim öğretmeni olarak göreve başladı.1982 yılında mezun olduğu Yozgat Kız Meslek Lisesinde resim öğretmeni ve teknik müdür yardımcısı olarak görev yaptı.1992 yılında Gazi Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı.1992-1994 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Resim İş Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Halen Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi olan Nefise Yüksel Yozgat Türk Ocaklarında 18 yıl Türk Ocakları Hanım İcra Heyeti Başkanlığı yapmış olup 3 Dönem Yozgat Türk Ocağı İl Başkanlığı yapmıştır. Yozgat Cumhuriyet Savcılığı Cezaevi İzleme Kurulu Üyesi ve İnfaz Kurulu Üyesidir. Bozok Üniversitesi Kaçaum Yönetim Kurulu Üyesi olan Nefise Yüksel,  Bozok Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Fakültesinin Görsel Sanat Eğitimi Derslerini yürütmektedir. Sanatçı kimliği de bulunan Nefise Yükselin 54 uluslararası karma sergisinin yanı sıra 3 de kişisel sergisi bulunmaktadır. Yozgat sevdalısı akademisyen Nefise Yüksel’in pek çok makalesi Yozgat hakkındadır. Yüksel, Yozgat Sarıkaya Karayakup köyünden Hacı Tatar Şaban’ın kızı olup Papuççular lakaplı emekli orman mühendisi merhum Süleyman Yüksel’in gelinidir. Nefise Yüksel emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Levent Yüksel’in eşi olup 1 erkek çocuğu annesidir.


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki