Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

YÖK'ten denklik için yeni düzenleme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışında dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilmesini içeren yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

YÖK'ten denklik için yeni düzenleme

Bu düzenleme ile ilgili usul ve esaslar belirlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖK'ün yeni düzenlemesine göre, kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlardan doğrudan denklik alabilecekler.

Benzer şekilde, aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlar için de YKS şartı aranmayacak. Ancak, ilgili alanlarda başarı şartı aranacak bölümler için denklik müracaatı yapılacak ve adayların YKS'ye girmesi gerekmeyecek.

İlk binde yer almayan bir üniversiteden mezun olanlar ise ilgili programlar için YKS'ye girmek zorunda olacaklar. Ancak, ilgili programın YKS'deki başarı sıralamasını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri bireysel olarak incelenecek. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki