Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

LGS başvuruları bugün sona eriyor!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular bugün sona erecek.

LGS başvuruları bugün sona eriyor!

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda yapılacak sınav, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları gibi çeşitli ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla düzenleniyor.

MEB'nin yayımladığı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, başvurular "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve başvurular ücretsiz olarak elektronik ortamda yapılabilecek. Okul müdürlükleri, başvuru süreciyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzdaki formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınavın içeriği, öğrencilerin 8. sınıf öğretim programlarından belirlenen kazanımlar çerçevesinde okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçmeye yönelik sorular içerecek.

Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak olup, giriş belgeleri 24 Mayıs'tan itibaren öğrencilere teslim edilecek. Sınav sonuçları ise 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki