Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Çocuklara yönelik mahremiyet eğitimi

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, çocukların fiziksel, sosyal, bilişsel ve ahlaki gelişimini desteklemek için başlatılan Mahremiyet Eğitimleri kapsamında Kadışehri 4-7 yaş Kuran Kursu kursiyerlerine mahremiyet eğitimi verildi.

Çocuklara yönelik mahremiyet eğitimi

Yozgat’ın birçok ilçesinde yetişkinlere verilen eğitimler bu kez de Çandır’dan sonra Kadışehri ilçesinde 4-7 yaş Kur’an Kursu’na giden öğrencilere verildi. 

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Meslek Elemanı Sosyolog Merve Er tarafından verilen eğitimde çocuklar mahremiyet hakkında bilgilendirildi. 

Sosyolog Merve Er, mahremiyet eğitiminin çocuklara verilmesinin önemine vurgu yaparak, bu eğitimin çocukların kendilerini nasıl koruması gerektiğini öğrenmeleri açısından temel bir eğitim olduğunu belirtti. Özellikle taciz, istismar gibi durumların önlenmesinde mahremiyet eğitiminin kritik bir rol oynadığını ifade eden Er, çocukların vücudunun özel bölgelerini tanıyarak nasıl koruyacaklarını ve tehlikelerle nasıl başa çıkacaklarını öğrendiklerini dile getirdi. Eğitimde materyal olarak bebek üzerinden özel bölgelerin tanıtılmasından bahseden Er, bu bölgelere yalnızca bakımını sağlayan kişilerin dokunabileceğini vurguladı. Ayrıca, kötü dokunuşlarla karşılaştıklarında çocukların ne yapması gerektiğini anlatarak bu konuda bilinç oluşturdu. Er, eğitim esnasında kuklalar kullanarak konuyu hikayeleştirip çocuklara iyi ve kötü dokunuşları, iyi sır ve kötü sırları anlattığını belirtti. Ayrıca, ebeveynlere yönelik seminerlerde çocuklara yönelik ihmal ve istismarı önlemenin ailede kazandırılması gereken temel unsurlar olduğunu vurguladı. Mahremiyet eğitiminin sadece çocuklara değil, yetişkinlere de önemli olduğunu vurgulayan Er, ebeveynlere çocuklara yönelik ihmal ve istismarı önlemenin önemini anlattı. Son olarak, çocuklara yaşlarına uygun ve abartısız kıyafetler seçilmesi gerektiğini, dijital mahremiyet bilincinin kazandırılması ve sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlendirme yapılması gerektiğini ifade etti. Çocukların internette karşılaştıkları her şeye inanmamaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Er, ebeveynlerin bu konularda dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki