Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat’ta projeler kabul görmeye devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan bilimsel projeler TÜBİTAK tarafından kabul görmeye devam ediyor.

Yozgat’ta projeler kabul görmeye devam ediyor

TÜBİTAK 1002 Destek Programı kapsamında “Kenevirde Mutasyon Islahı” konulu proje desteklenmeye hak kazandı. 

Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Arş. Gör. Cebrail Yıldırım’ın yürütücü, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın araştırmacı olarak yer aldığı çalışma; Kenevir Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yürütülecek olup, projede kenevir gen kaynaklarının artırılması ve ülkenin ihtiyaç duyduğu yeni endüstriyel kenevir çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, “TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı” kapsamında kabul edilen projenin çıktılarının ülke ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin öncelikleri arasında yer aldığını, ihtisas alana katkı sağlayacak niteliklerde olduğunu ve kabul edilmesinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek, proje ekibine tebrik ve başarı dileklerini iletti.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN TÜBİTAK-4004 PROJESİ DE KABUL EDİLDİ

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Sağlıklı Yaşam Çocuk Akademisi: Çocuklar için Bilimin Işığında Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri” başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak’ın yürütücü olduğu, Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol ve Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selen Özakar Akça’nın araştırmacı olarak yer aldığı  “Sağlıklı Yaşam Çocuk Akademisi: Çocuklar için Bilimin Işığında Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında projesi kabul edilen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak ve Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol’u tebrik ederek şunları söyledi: “Üniversitemizin her alanda öne çıkan başarıları bizleri memnun etmektedir. Kabul edilen TÜBİTAK projeleri dolayısıyla projede emeği geçen akademisyenlerimizi ve diğer akademisyenleri tebrik ediyor, nice başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. /Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki