Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Valilik vatandaşları uyardı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, vatandaşları kış lastik kullanımı, sisli havalara dikkat etmeleri konusunda ve 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda uyardı.

Valilik vatandaşları uyardı

“KIŞ LASTİĞİ KONUSUNDA BİLİNÇLİ OLALIM”

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşları kış lastikleri konusunda bilinçli olmaya davet etti. Yapılan açıklamada Özkan, kış mevsiminin zorlu hava koşullarıyla beraberinde getirdiği trafik kazalarını minimize etmek ve sürücülerin güvenliğini artırmak amacıyla kış lastiklerinin önemine vurgu yaptı.

Vali Özkan, " Kış lastikleri, soğuk hava, buzlanma ve kar yağışı gibi hava koşullarında daha iyi performans gösterirler. Daha iyi yol tutuşu sağlarlar ve fren mesafesini kısaltırlar, bu da kazaları önlemeye yardımcı olur. Kış lastiği kullanmak, güvenliğini artırırken trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlar. Hem kendi güvenliğiniz hem de diğer sürücülerin güvenliği için bu konuda duyarlı olmalısınız" şeklinde konuştu.

“HERKES DUYARLI OLSUN”

Vali Mehmet Ali Özkan, yoğun sisin etkili olduğu dönemlerde sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda bir uyarıda bulundu. Vali Özkan, yapılan açıklamada sisin görüş mesafesini ciddi şekilde düşürdüğünü ve bu durumun trafik kazalarına neden olabileceğini belirtti.

Vali Özkan, " Sisli havalarda; Kısa ve sis farlarınızı açını, hız sınırlarına uyun ve sollama yapmaktan kaçının, aracınızı yavaş sürün, güvenli fren yapabilmek için takip mesafenizi koruyun. Siz bizim için değerlisiniz, lütfen dikkatli olun” ifadelerini kullandı. 

Yoğun sisin yaratabileceği olumsuzluklara karşı herkesin daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Vali Özkan, bu tedbirlerin sürücülerin ve vatandaşların güvenliğini artıracağını ifade etti.

“112 ACİL HATTI ACİL DURUMLAR İÇİN AYRILDI”

Vali Özkan, acil durumlar ve sağlık sorunları için kullanılan 112 Acil Hattı'nın ciddiyetini vurgulayarak, vatandaşları gereksiz yere bu hattı meşgul etmemeleri konusunda uyardı. Vali Özkan, yaptığı açıklamada, 112 Acil Hattı'nın hayati önem taşıdığını ve acil durumlar için ayrıldığını belirtti. 

Vali Özkan, "112 Acil Hattı, sağlık sorunları, kaza, yangın gibi acil durumlar için ayrılmış bir hattır. Ancak son zamanlarda gereksiz yere yapılan aramaların arttığını görüyoruz. Bu durum, gerçek acil durum çağrılarına hızlı bir şekilde ulaşmayı zorlaştırabilir. Lütfen, bu hat sadece gerçek acil durumlar için kullanılsın ve gereksiz yere meşgul edilmesin" dedi. Haber: Buse COŞAR

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki