Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgatlı sanatçı vefat etti

Yozgatlı Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Öner Gülhan vefat etti.

Yozgatlı sanatçı vefat etti

Aslen Yozgatlı olan Türk Halk Müziği sanatçısı, yapımcı, yönetmen ve sunucu olan Gülhan bugün hayatını kaybetti. Gülhan’ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Muğla’nın Bitez ilçesinde Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak camiinde kılınacak olan cenaze namazı sonrasında Bitez mezarlığına defnedilecek.

Biz de Yozgat Medya olarak merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz.

ŞAKİR ÖNER GÜLHAN KİMDİR?

1942 yılında Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde dünyaya gelen usta sanatçı baba tarafından aslen Yozgat’lıdır. Memur bir babanın evladı olarak dünyaya gelmiş bu sebeple İlkokul ve Ortaokul tahsilini Anadolu’nun pek çok yerinde tamamlamak zorunda kalmıştır. Lise eğitimini ise Ankara’da tamamlayan Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü ile birlikte, Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nden başarı ile mezun olmuştur.

1966 senesinde Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak TRT’ye girmiştir. TRT’de 1973 senesinde prodüktör olarak çalışmıştır. Daha sonra Yörelerimiz Türkiye, Ankara Rüzgarı ve Türkülerin Hikayesi başta olmak üzere pek çok televizyon programında sunucu, yönetmen ve yapımcı olarak görev yapmıştır.

Video Haberler

    ...

    İçerik sonu

    Getirilecek haber bulunamadı.

    Sonraki