Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

“Tütün kullanımı kalp krizini tetikliyor”

Doç. Dr. İbrahim Halil Özdemir, Kalp Sağlığı Haftası kapsamında yaptığı açıklamada tütün kullanımının kalp sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

“Tütün kullanımı kalp krizini tetikliyor”

Özellikle tütün kullanımının, diyabeti ve hipertansiyonu etkileyerek kalp krizi, inme ve diğer damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Özdemir, 8-14 Nisan tarihleri arasındaki Kalp Sağlığı Haftası'nda, dünya genelinde en çok ölüme sebep olan kalp-damar hastalıklarının birçok risk faktörüne bağlı olduğunu vurguladı. Bu risk faktörleri arasında tütün kullanımı, diyabet ve hipertansiyonun son dönemlerde artış gösterdiğine dikkat çekti.

Özellikle tütün kullanımı ve elektronik sigara kullanımının artmasıyla birlikte, kalp-damar hastalıklarının risk faktörlerinin de arttığını ifade eden Özdemir, bu faktörlerin doğrudan veya dolaylı olarak diğer risk faktörlerini de etkileyebileceğini belirtti. Tütün kullanımının kalp krizi, inme, akut arter tıkanıklıkları ve periferik arter hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi.

Düzenli olarak kolesterol değerlerinin ve kan şekeri düzeylerinin ölçülmesinin, birçok hastalığın erken teşhisini sağlayabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Özdemir, toplumda bilinçli bir şekilde risk faktörlerinin azaltılmasının kalp sağlığının korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. (İHA)

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki