Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Temel İlkyardım Eğitimi verildi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Saraykent Devlet Hastanesi personelleri ve Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri öğrencilerine Temel İlk Yardım Eğitimi verildi.

Temel İlkyardım Eğitimi verildi

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Eğitmenlerinden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Hüseyin Körkoca ve Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri (AABT) Gülüzar Kunduz tarafından Saraykent Devlet Hastanesi personelleri ve Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri öğrencilerine yönelik 16 saatlik Temel İlkyardım Eğitimi verildi.

Saraykent Devlet Hastanesi personelleri ve Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri öğrencilerinin acil durumlarda etkili müdahalede bulunabilmesi için verilen eğitimde; temel yaşam desteği, kanama kontrolü, solunum yolu tıkanıklığına müdahale, yaralanmalar, yanıklar, kırıklar, çarpma ve düşmeler gibi yaygın sağlık sorunları ve temel ilk yardım konuları detaylı bir şekilde anlatıldı. Katılımcılar, acil durumlarda doğru ve hızlı müdahaleler yapabilmek adına öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak da pekiştirdiler. /Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki