Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

‘Defineciler’ Yozgat’ta izleyiciyle buluşacak

Tiyatro Sürmeli’nin yeni oyunu ‘Defineciler’ prömiyer yapmaya hazırlanıyor.

‘Defineciler’ Yozgat’ta izleyiciyle buluşacak

Tiyatro Sürmeli’nin yeni sezon oyunu ‘Defineciler’ 28 Nisan Pazar günü saat 18.00’da ve 20.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda Yozgatlı tiyatro severlerle buluşacak. 

Kuruluşunun 25’inci yılında Soner Tumgan’ın yazdığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katlılarıyla hazırlanan ‘Defineciler’ adlı tiyatro oyunu, Yozgat’ın tiyatrosu Tiyatro Sürmeli tarafından son hazırlıkları yapılarak seyircisini beklemeye başladı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından profesyonel tiyatro olarak tescilli ve 25 yıldır Yozgat’ta faaliyet gösteren Tiyatro Sürmeli, her yıl olduğu gibi bu yılda hazırladıkları komedi oyunuyla izleyenlerine keyifli anlar yaşatacak.

Tiyatro oyunu; günümüz Türkiye’sinde, zenginlik hayali kuran iki kafadarın başından geçen olaylar üzerine kurulu. Satın aldıkları bir haritayla yola çıkan iki kafadar, şimdiye kadar kimsenin bulamadığına inanılan sözde Hürrem Sultan’ın kayıp sandığının peşine düşerler. Sandığı bulmak üzere tüm paralarını bu işe yatıran defineciler, beklenmedik bir misafirle başları belaya girer. Derin bir çukurun içine saklanmış hazine sandığını bulduklarını düşünen bu iki kafadar hiç tahmin edemedikleri büyük bir oyunun parçasına haline dönüşmüştür. 

Define arama noktasında büyük bir tecrübeye sahip ama bugüne kadar hiçbir şey bulamamış Saffet karakterini Soner Tumgan, onun en yakın arkadaşı olan Hacı karakterini Hacı Hatipoğlu, sürpriz misafir ise Osman Selek canlandırıyor. 

İki seans olarak başlayacak oyunun ışık ve müziklerini ise Sümeyye Selek ve Mihriban Torun yapacak.

29 ve 30 nisanda aynı saatlerde sahne alacak olan ‘Defineciler’ adlı tiyatro oyunu; 2,3,4 mayısta da sahne almayı sürdürerek 12 Mayısta ise Ankara turnesine çıkacak.

Mayıs ayının son haftasında oyunlarını Yozgat’ta sahnelemeye devam edecek olan Tiyatro Sürmeli, 31 Mayıs akşamında gala gecesini düzenleyecek.

Oyunu izlemek isteyen sanatseverleler biletlerini ‘biletinial’ adlı elektronik bilet satış noktasından ve oyun günü Kültür Müdürlüğü gişelerinden alabilecek. /Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki