Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Bayramda parmak çörek kuyruğu

Yozgat’ın meşhur ekmeği ‘Parmak Çörek’ için Ramazan Bayramı’nda vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Bayramda parmak çörek kuyruğu

Yozgat’ın tescilli lezzetlerinden olan Parmak Çöker alabilmek için vatandaşlar adeta birbirleri ile yarıştı. Ramazan Bayramı’nı Yozgat’ta geçirmek için memleketlerine gelen il dışındaki Yozgatlılar uzun zamandır hasret kaldıkları Parmak Çöreği alabilmek için Fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Kimileri sabah kahvaltısında Yozgat’a özgü bu ekmeği ailesi ile birlikte tüketmek için kuyruğa girerken, kimileri de ikamet ettikleri şehirlere götürmek için kuyruğa girdiler. 

Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen ve geçmişi asırlar öncesine dayanan parmak çöreği, sabah kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sadece Yozgat´ta üretilen ve Yozgat´a has bir ekmek türü olan parmak çörek Yozgatlının misafirlerine ikram edilirken, il dışına da hediye olarak götürülüyor.

Özellikle hafta sonları parmak çörek olmadan kahvaltı yapmayan Yozgatlılar fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. 

Parmak Çörek’in Yozgat’a has özel bir ekmek olduğunu belirten fırın işletmecisi Bekir Kırdemir, “Parmak çöreğimizdeki en büyük özellik ekşi maya ile tamamen doğal olması ve odun ateşinde pişmesidir. Yozgat’ta parmak çöreğimiz kahvaltının olmazları arasındadır. Yozgat’ımıza özgü bir ekmek türüdür. Parmak çöreğimizin patenti Yozgat’ımıza aittir ve tescillenmiştir” dedi. Haber Merkezi

Video Haberler

    ...

    İçerik sonu

    Getirilecek haber bulunamadı.

    Sonraki