Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat’ta Kur’an kursu öğrencilerinden büyük başarı

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Yozgat’ta Kur’an kursu öğrencilerinden büyük başarı

Hafızlık öğrencisi Edibe Alrewi 8 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayıp Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavda başarı göstererek hafızlık icazet belgesini aldı. Ayrıca genç hafize 18 saatte Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuyarak "Taş Hafız" unvanını da aldı.

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören Hanya Elasfar isimli genç öğrenci de başarılı bir hafızlık öğrencisi. Genç hafize bir yandan üniversite eğitimine devam ederken diğer yandan Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamladı. 5 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeyi başaran öğrenci ismini hafızlar kervanına yazdırdı. 

Hafızları makamında ağırlayan İl Müftüsü Ali Gülden, “Kısa sürede hafızlığını tamamlayan yavrularımızı tebrik ediyorum. Hafızlığını dinleyip yönlendiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Çocuklarını bizlere emanet edip buraya gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum. Rabbim yollarını açık etsin. Ezberlediği Kur'anla onlara amel etmeyi nasip etsin inşallah" diye konuştu. 

Hafızları, Kur’an Kursu Yöneticisi Amine Nazlı Kümbetli ve öğrencilerin hafızlık öğreticisi Elif Narmanlı'yı tebrik eden İl Müftüsü Ali Gülden, hafız öğrencilere hediye takdim etti. /Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki