Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat'ta kadınlarla söyleşiye devam

Yozgat Belediyesi ile Yozgat İl Müftülüğü işbirliğiyle kadınlara yönelik dini sohbet programları devam ediyor.

Yozgat'ta kadınlarla söyleşiye devam

Yozgat İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Yozgat Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Müftü Yardımcısı Uzuner kadınlara ‘"Kur'an Okumanın Faziletleri" konulu sohbet düzenledi. 

İl Müftü Yardımcısı Uzuner, Müslümanın Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde dününü, bugününü ve yarınını bulabileceğini, dünyayı, kâinatı, yaşam ve ölümü anlayabileceğini kaydetti.

İl Müftü Yardımcısı Uzuner, “Kur'an, kâinat kitabının bir tercümesidir. Cenab-ı Hakk'ın hem tekvini hem de teşrii ayetlerini okuyan bir tercümanıdır. Görünmeyen ve görünen âlemin açıklayıcısıdır. Allah'ın isim, sıfat ve fiillerine ait özellikleri anlatan bir rehberdir. Meydana gelmiş ve gelecek olayları haber verendir. İnsanlığın terbiyecisidir. İnsanlığı mutluluğa götüren hakiki mürşididir. Özetle, bütün insanlığın her türlü manevî ve fikrî ihtiyaçlarına kaynak olacak kitapları ihtiva eden kutlu bir kitaptır.

Kur’an’ı okumakla insan, Yaratıcısına muhatap olma gibi elde edilecek makamların en üstününü yakalamış olur. Kur’an’la Rabbini dinler ve Rabbiyle konuşur. Cenab-ı Hakk’ın kelâmı olan Kur’an’ı okumak çok faziletli bir ibadettir. Hatta İbnu’l-Cezeri selef alimlerinin Kur’an okumayı (nafile) ibadetler içerisinde birinci sıraya koyduklarını ifade eder.  Her Müslüman için Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve üzerine düşünmek son derece önemlidir.  Kur’an-ı Kerim’i okumak öncelikle bir zikir ve ibadettir. Öyle ki, “Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık sarf edenler asla tükenmeyecek bir kazanç umabilirler.” (Fatır: 29) ayeti ile Kur’an-ı Kerim okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatan ayetlerden yalnızca biridir” ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Uzuner, sohbetinde şunları kaydetti:

“Her Müslüman için Kur’an-ı Kerim’i okumak son derece önemli bir ibadettir. Çünkü Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim, kâinat kitabının bir tercümesidir. İçerisinde bulunan her bir ayet hem tekvini hem de teşrii bir tercümandır. Yani içerisinde kâinatta bulunan kurulu düzenin yanı sıra Allah’ın insanlık için bildirdiği hükümler bulunmaktadır. Kur’an-ı Kerim’i okuyan bir Müslüman için aynı zamanda Kur’an-ı Kerim okumak bir Müslüman’ın Allah’ın emrettiği gibi bir hayatı yaşayabilmesi açısından da son derece önemlidir. Kur’an-ı Kerim’i okuyan, ezberleyen ve okumayı bırakmayan bir insan takva sahibi olur. Allah’ın kelamını sürekli kendisine hatırlatarak Allah’ın emir ve buyruklarına uyar, kulluk görevlerini yerine getirir ve imanında oluşabilecek zayıflıklardan kendisini korumuş olur.

Aynı zamanda Kur’an-ı Kerim okumanın bir diğer önemi ise Kur’an-ı Kerim’in insan ile Allah arasında bir köprü görevi görmesidir. Allah’a ulaşmak, yakınlaşmak ve yaklaşmak isteyen bir Müslüman Kur’an-ı Kerim rehberliğinde Allah’a ulaşabilir ve yakınlaşabilir. Kur’an-ı Kerim bir Müslümanı Allah’a yakınlaştıracak en sağlam köprüdür.”

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki