Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Yozgat Şehir Hastanesi’nde farkındalık standı açıldı

Yozgat Şehir Hastanesi’nde kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla stant açıldı.

Yozgat Şehir Hastanesi’nde farkındalık standı açıldı

Yozgat Şehir Hastanesi’nde Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, idare ekibi, eğitim birimi ve psikolog eşliğinde “Kadına Şiddete” karşı farkındalık oluşturulmak amacıyla açılan stantta broşür dağıtarak vatandaşlar bilgilendirdi.

Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan yaptığı açıklamada, “Yozgat Şehir Hastanesi olarak ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyoruz. Bugün ilkini başlattığımız farkındalık çalışmamız her ay devam edecek, hastanemize gelen vatandaşları broşür ve afişlerle bilgilendirme yapacağız” dedi. 

Yozgat Şehir Hastanesi’nin Yozgat’ın en hareketli kapalı mekanı olduğunu söyleyen Başhekim Kozan : “Vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz diğer günlerde de devam edecek. Konuyla ilgili bazı polikliniklerimize gelen vatandaşlara ayrıca ‘Kadına Şiddete Hayır’ konulu bilgilendirme broşürlerimiz verilecek. Unutmamalıyız ki şiddet sadece fiziksel olmuyor. Psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet de bu kapsamda yer alıyor” şeklinde konuştu. 

Hastane ilgili birçok kişiye broşür ile bilgilendirme yapılırken konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların, Bakanlığın 183 nolu sosyal destek hattından 7 gün 24 saat bilgi alabileceği belirtildi. /Haber Merkezi 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki