Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

YİĞİTLER ŞEHRİ VE TÜRKİYE’NİN TAM ORTASI ‘YOZGAT’

Türkiye'nin Tam Ortası ve Yiğitler Şehri Yozgat, resmi olarak onaylandı.

YİĞİTLER ŞEHRİ VE TÜRKİYE’NİN TAM ORTASI ‘YOZGAT’

Yıllardır tartışılan ve komşu iller arasında tatlı bir rekabetin konusu olan Türkiye’nin Tam Ortası tartışması son buldu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Marka Kurumu, Türkiye’nin Tam Ortası ve Yiğitler Şehri Yozgat tasarım ve metinlerini Yozgat adına onayladı. 

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, bu tasarım ve metinlerin Yozgat’ın katma değerini ve ulusal çaptaki görünürlüğünü artıracağını vurgulayarak, “Valiliğimiz himayesinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı danışmanlığında, İl Özel İdaremiz tarafından başvurusu yapılan tasarım ve metinler Türk Patent Marka Kurumu tarafından kabul edildi. Bu tasarım ve metinler şehrimizin katma değerini ve ulusal çapta görünürlüğünü artıracak” dedi. 

TÜRKİYE’NİN TAM ORTASI ‘ROTA YOZGAT’ UYGULAMASI İLE YOZGAT TANITILIYOR 

Yozgat Valiliği himayesinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat’ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla Türkiye’nin Tam Ortası ‘Rota Yozgat’ uygulamasını hayata geçirmişti. Türkiye’nin Tam Ortası ‘Rota Yozgat’ uygulaması, Türkiye’nin Tam Ortası etiketinin yanı sıra Yozgat’ın tarihin, kültürün, eğitimin, sağlığın da Tam Ortası olmasını sağlamak adına büyük katkı sunuyor. 

Türkiye’nin Tam Ortası ‘Rota Yozgat’ uygulamasında; Yozgat’ta ve ilçelerinde belirlenen bölgelerde doğal güzelliklerin, tarihi eserlerin ve gastronomi ürünleri gibi turistik değerlerin; 4K çözünürlükte fotoğraf ve video çekimleri, belirlenen konumlarda timelapse çekimleri ve 360 video çekimleri yapılarak hazırlanan web sitesi ile mobil uygulamada gösterimi ve tanıtımı yapılıyor.  Uygulama çerçevesinde, ilin tanıtımına ilişkin destinasyonlar ve rotalar belirlenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 

Özel logo çalışması ve ilin turistik değerlerini sergileyen bütüncül bir tanıtım çalışmasının hayata geçirildiği uygulamada, ‘Nasıl gelinilir? Nerede kalınır? Neler yenir? Neler yapılır? Soruları ve cevapları, Yozgat tarihi, coğrafi konumu, temel istatistikleri, kültür ve turizmi, turizm istatistikleri, Yozgat türküleri, önerilen rotalar, yararlı bilgiler, Yozgat Efsane ve Hikayeleri gibi birçok bilgi yer alıyor. / Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki