Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Uluslararası Sıfır Atık Günü

Yozgat Yaşanabilir Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fidan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak istediklerini vurguladı.

Uluslararası Sıfır Atık Günü

Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına alma, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi taşıdığını söyledi. 2022 yılının Eylül ayında BM 77. Genel Kurulu görüşmeleri sırasında New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelen Emine Erdoğan’ın, ikili iklim kriziyle mücadele kapsamında ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladığını hatırlatan Fidan. ‘’BM Genel Kurulu, 14 Aralık 2022'de Türkiye'nin ana sunucusu, 105 ülkenin ise ortak sunucu olduğu "sıfır atık" kararını kabul etti. Genel Kurulun bu kararıyla 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildi. Sıfır atık girişimleri, çevreye duyarlı atık yönetimi, sürdürülebilir tüketim ve üretim konularının BM bünyesinde ele alınmasına devam edilmesi gerektiği belirtilen kararla, üye devletler, BM ile diğer uluslararası ve bölgesel örgütler, sıfır atık girişimlerini uygulamaya teşvik edildi’’ dedi. 

ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Öte yandan Yaşanabilir Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fidan bugün Novada AVM’de sıfır atık sergisi ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydederek 13.00-15.00 saatleri arasında tüm Yozgat halkını NOVADA AVM’ye davet etti. Haber Merkezi

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki