Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Türkiye’nin Tam Ortası Yozgat’ın logosu belli oldu

"Türkiye'nin Tam Ortası" sloganının, 2023 yılı aralık ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Marka Kurumu tarafından Yozgat adına tescillenerek patentinin alınmasının ardından düzenlenen logo yarışması sonuçlandı.

Türkiye’nin Tam Ortası Yozgat’ın logosu belli oldu

Yozgat Valiliği koordinasyonunda Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat İl Özel İdaresi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmaya 88 başvuru alındı.

Jüri üyeleri tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucu ilk üçe giren çalışmalar belirlendi.

Yarışmada birinci olan tasarımda Türkiye haritasının tam ortası ‘Yozgat’a yerleştirilen pusula üzerinde Yozgat’ın önemli kültür varlıkları; Çapanoğlu Büyük Cami, Saat Kulesi, Türkiye’nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkı’nı temsilen çam ağaçları ile Yozgat’a özgü cehirlik lalesi ve desti kebabının yer alması dikkat çekti. Tasarımda ayrıca Yozgat Müzesi olarak kullanılan tarihi Hayri İnal Konağı, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Sarıkaya Roma Hamamı, 1895 yılında II. Abdülhamit döneminde yaptırılan Yozgat Lisesi’ne de yer verildiği görüldü. 

İkinci olan tasarımda ise ‘Gelenekten Geleceğe Yozgat’ başlığı ile Yozgat’ın öne çıkan tarihi değerlerine rengarenk bir şekilde yer verilirken üçüncü olan tasarımda da Yozgat’ın tarihi ve doğal güzellikleri vurgulanarak doğa turizminin ön plana çıkarıldığı görüldü. /Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki