Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

“Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmeti Sunuyoruz”

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, ilimizde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile; görevli personeller sosyal yardım veya hizmete ihtiyacı olan vatandaşları belirliyor.

“Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmeti Sunuyoruz”

Uzmanlar, ziyaret ettikleri hanelerde, aile ve bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlıyor ve ailelere rehberlik ediyor.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, vatandaşın sosyal hizmet almak için devlet kurumlarına gitmesi yerine, devletin vatandaşa ulaşması amacıyla yürütülen Aile Sosyal Destek Programı kapsamında Yozgat il merkezi ve köylerinde; Sosyal Hizmetler, psikoloji, psikolojik danışmanlık, sosyoloji, çocuk gelişimi bölümlerinden mezun meslek elemanlarından oluşan 13 uzman sahada görev yapıyor.

Tabletlere yüklenen programla veri toplayan personel, görüşme sayısı ve soru bazlı istatistikleri raporluyor. Hedef nüfus belirlenirken Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Yozgat  Sosyal Hizmet Merkezimize yapılan başvurular, okullardaki rehber öğretmenler ve muhtarlardan elde edilen bilgiler dikkate alınıyor.

Ziyaretlerde uygulanan ankette, “hanenin geliri, konut türü, mülkiyet durumu, evin ısınma sistemi, içme suyu şebeke bağlantısı; hanede çocukların gündüz bakımı, engellilik ve ağrı engellilik durumu, bakıma muhtaçlık durumu, koruyucu aile ve evlat edinmek isteyip istemediği gibi” sorular soruluyor.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu; “Yozgat ilimizde yapılan saha ziyaretleri ile toplanan anket bilgileri, gözlem ve değerlendirme sonucunda aileler ve bireylerin sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Birey bazında gerekli yönlendirmeleri yapıyor, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz.  Aile ve Sosyal Destek Personelimiz devletin imkanları ile Yozgat’taki ihtiyaç sahibi aileleri buluşturmaya devam edecek” dedi. Haber: Haber Merkezi


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki