Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Minik öğrenciler fidan dikti

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Orman Haftası etkinlikleri kapsamında TOGEM-DER Filiz Yılmaz Anaokulunda minik öğrenciler fidan diktiler.

Minik öğrenciler fidan dikti

TOGEM-DER Filiz Yılmaz Anaokulu öğrencileri, minik elleriyle fidan dikme etkinliğine katılarak doğa sevgisi kazanma fırsatı buldular. Orman Müdürlüğü tarafından TOGEM-DER Filiz Yılmaz Anaokulu'nda düzenlenen fidan dikme törenine, Akdağmadeni Kaymakamı Furkan Nezir de katıldı. Kaymakam Nezir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Orman Haftası'nın önemine vurgu yaparak, çevre bilincinin oluşturulması ve ormanların korunması gerektiğini belirtti. Kaymakam Nezir, "Ülkemizde ve dünyada çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak için 21-26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası'nda, ormanların korunması ve yeşil alanların artması temennisinde bulunuyoruz" dedi.

Minik öğrenciler, fidan dikme etkinliğiyle doğa sevgisi kazanmanın yanı sıra çevre bilincinin de oluşturulmasına katkı sağlandı. Bu tür etkinlikler, çocuklara doğa sevgisi aşılayarak çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamanın yanı sıra, toplumun genelinde de doğa koruma ve yeşil alanların artırılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlanıyor. Orman Haftası kutlamaları kapsamındaki fidan dikme etkinliği, çocukların doğaya olan ilgisini artırıyor. Haber Merkezi

...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki