Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

‘KÜTÜPHANE İYİLEŞTİRİR’

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 59’uncu Kütüphane Haftası nedeniyle Yozgat’ta konaklayan depremzede çocuklara yönelik psikososyal destek programı yapıldı.

‘KÜTÜPHANE İYİLEŞTİRİR’

Kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek; dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere yurt çapında kutlanan ‘Kütüphane Haftası’nın ana temasının bu yıl ‘Kütüphane iyileştirir’ olarak belirlenmesi nedeniyle Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yozgat’ta konaklayan depremzede çocuklara yönelik psikososyal destek programı düzenlendi.

Ülkece yaşadığımız deprem felaketi sonrasında; 59’uncu Kütüphane Haftası nedeniyle Yozgat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde hem ilde misafir edilen depremzede çocuklara hem de ilde ikamet eden çocuklara yönelik Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergün Yurtbakan tarafından psikososyal etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda kitap okuma, boyama, oyun gibi eğlenceli programlar düzenlenirken program boyunca gerek çocuklar gerekse veliler eğlenceli vakit geçirdiler.

İl Halk Kütüphanesi ile Yozgat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin başta çocuklar olmak üzere bölge halkında okuma kültürü ve kütüphane kullanma alışkanlığı geliştirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini söyleyen Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, “59’uncu Kütüphane Haftamız kutlu olsun” dedi. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki