Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

‘Kucak Kucak Oyuncak’

Sakarya İlkokulu Yavrukurtlar İzci Kümesi, cumartesi günü Celal Atik Spor Salonundaki depremzedeler için oluşturulan yardım dağıtım merkezine giderek hem maddi yardımda bulundular hem de dağıtım, düzenleme ve temizlik gibi işleri gönüllü olarak yaptılar.

‘Kucak Kucak Oyuncak’

Küme Başı İzci Lideri Aslıhan Aslan, gerek Yozgat’taki gerek deprem bölgesindeki depremzede çocukların oyuncağa ihtiyacı olduğu için Yozgat Belediyesi ile ortaklaşa ‘Kucak Kucak Oyuncak’ adıyla bir oyuncak bağış kampanyası başlattıklarını duyurarak, “Yetkililerle görüşerek en çok neye ihtiyaç varsa onu getirdik. İzcilik Andı gereği Vatana karşı vazifelerimizi yerine getirdik. Ayrıca izciler başkalarına her zaman yardımda bulunur ve yararlı olur. Öncelikle koca yürekli minik Yavrukurtlarıma ve her zaman desteklerini esirgemeyen kıymetli izci velilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İzci Lideri Ziya Aslan ise, oyuncak bağışlamak isteyenlerin Celal Atik Spor Salonuna ya da Yozgat Sakarya İlkokulu İzci Kulübüne ulaştırmalarını rica ederek, Yavrukurtlarının depremin ilk gününden itibaren Yozgat Valiliği, AFAD ve Ahbap’a maddi yardımda bulunduğunu, yardım topladığını ve destek olduklarını ekledi.

Yetkililer ise 20 kız 21 erkek toplam 41 izci ile örnek bir davranış gösteren Sakarya İlkokulu Yavrukurtlar Kümesine teşekkür ederek bu davranışın tüm Yozgat’a yayılmasını beklediklerini dile getirdiler.


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki