Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

İNSANİ YARDIM GÖNÜLLÜLÜĞÜ İÇİN KALİTE ETİKETİ

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) Avrupa Komisyonu tarafından Destekleyici rolü olarak kalite sertifikası almaya hak kazandı.

İNSANİ YARDIM GÖNÜLLÜLÜĞÜ İÇİN KALİTE ETİKETİ

Avrupa Komisyonu tarafından SORGED’in Avrupa Dayanışma Programı (ESC) ‘2021-2027 İnsanı Yardım Gönüllülüğü İçin Kalite Sertifikası’ başvurusu kabul edildi. 

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, ‘2021-2027 İnsanı Yardım Gönüllülüğü İçin Kalite Sertifikası’ başvurularının kabul edilmesiyle 2027 yılına kadar üçüncü ülkelere gönüllü gönderebileceklerini söyledi. 

İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketi ve Destekleyici Rolü hakkında bilgi veren SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketi, bir kuruluşun 'Avrupa Gönüllü İnsani Yardım Birlikleri' eyleminin ilkelerine, amaçlarına ve gerekliliklerine uygun olarak yüksek kalitede dayanışma faaliyetleri yürütebildiğini onaylar. Bu Kalite Etiketinin alınması, yalnızca insani yardım operasyonlarını destekleyen gönüllü faaliyetlere katılım için bir ön koşuldur. Destekleyici rolü ise SORGED’in, katılımcıları Türkiye'den ayrılmadan önce desteklemesini, hazırlamasını ve/veya eğitmesini, onlarla ev sahibi kuruluşlar arasında arabuluculuk yapmasını ve/veya katılımcılara faaliyetlerinden döndüklerinde destek sağlamasını içerir. Destek rolü aynı zamanda kuruluşa İnsani Yardım Gönüllülüğü projeleri için proje başvuruları yapma ve ortaklıkları koordine etme yetkisi verir. Ülkemize, Yozgat'ımıza ve Gençlerimize hayırlı olsun” dedi. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki