Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

GÖNÜLLÜLERİN YANINDA

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, deprem bölgesi olan Hatay'da bir yandan bir çalışma yürütürken bir yandan da ziyaretlerde bulunuyor.

GÖNÜLLÜLERİN YANINDA

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremde kendilerine ait olan fırının kalıntılarına tüketicileriyle “Canımız sağ” deyip bölgeye gelen mobil fırınlardan gönüllü olarak gece gündüz çalışan ve günlük 25 bin ekmek üreten İbrahim usta ve ekibini ziyaret etti. 

Kaymakam Ali Açıkgöz, “Her 15 dakikada 500 adet küçük ekmek yapımı MEMAK Mobil Fırın Tırını ziyaret ettik. Sadece bu noktada her gün '25 bin adet ekmek' üretilip sahibimize ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ekmek Ustası İbrahim beyin deprem olana kadar kendilerine ait fırınları vardı. 6 Şubat'ta fırınları devasa bir enkaza döndü. Canımız sağ dediler ve bölgeden gelen mobil fırınlardan içinde gönüllü olarak gece gündüz hemşiresi. Şimdi her gün tam 25 bin adet ekmek üretiyorlar. İbrahim usta ve ekibi, burada en fazla dua alanlardan” dedi. 

GÖNÜLLÜ BERBERLER ÇADIR KENT ÇADIR KENT GEZİYOR


Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, Hatay'da gönüllü olarak çadır kentlerde kalan 3 binden fazla depremzedeyi tıraş eden berberleri ziyaret etti. 

Kaymakam Ali Açıkgöz, “Yozgat'tan gelen gönüllü berberlerimiz çadır kent çadır kent geziyor. Bugüne kadar 3 binden fazla kişiyi tıraş ettiler. Hiç yorulduklarını söylemedim. kastedilen biz gücümüz yettiğince buradayız, diyorlar. Erkenden mesaiye kaldıkları gece geçen saatlere kadar çalışıyorlar. Allah onun birinden razı olsun” diye konuştu. 

'14 FARKLI NOKTADA VATANDAŞLARIMIZA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ'


Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, Hatay Narlıca Anadolu Lisesi'nde ikamet eden Vatandaş Müracaat Çadırını da ziyaret etti.

Hatay'da 14 farklı noktada bir çözüm ürettiklerini vurgulayan Kaymakam Ali Açıkgöz, “Narlıca Anadolu Lisesi'nde kurduğumuz Vatandaş Müracaat Çadırımızı ziyaret ettik. Hatay'da 14 ayrı noktada vatandaşlarımıza çözüm üretiyoruz. Müracaat noktalarımızın tümünde AFAD, Çevre Şehircilik, Defterdarlık, Emniyet ve Jandarma birimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızın diğer amaçki başvurularını çözüme kavuşturan görevlilerimiz var” kullanımları kullanıldı. Haber: Sümeyye İLHAN


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki