Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞTU

Dünya Tiyatro Günü nedeniyle ‘Hatıralarımın Ertesi Günü’ adlı tiyatro oyunu Yozgat’ta tiyatro severlerle buluştu.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE TİYATRO SEVERLERLE BULUŞTU

Her yıl ulusal ve uluslararası kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından 27-28 Mart 2023 tarihlerinde, tiyatro oyunlarının ülke çapında Bakanlığa bağlı Devlet Tiyatroları Sahneleri ve İl Kültür Müdürlüğü Kültür Merkezi Sahnelerinde özel tiyatrolara ücretsiz tahsis edilmesi planlandı. 

Bu kapsamda Yozgat’ta Cafer Can Kara tarafından yazılan ve Emre Çaltılı tarafından yönetilen Hatıralarımın Ertesi Günü tiyatro oyunu sahne alarak tiyatro severlerle buluştu. 

Ailesi, eski eşi, patronu, çevresindeki insanların baskısına maruz kalmış ve bu sebepten dolayı aklını yitirmiş birinin geçmişindeki eski eşiyle, annesiyle, babasıyla, hayatına müdahale eden herkesle ve bu dünyada yaşayan kirli olan herkesle yüzleşmesini konu alan bir oyun olan Hatıralarımın Ertesi Günü, içerdiği ders niteliğindeki ince mesajlarla seyircilerini düşündürdü. 

Tiyatro severlerin dikkatle izlediği tiyatro oyunu sonrasında tiyatro severlerin bazıları tiyatro oyununu sergileyen Emre Çaltılı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan Emre Çaltılı, “9 yaşından beri 24 yıldır tiyatro yapıyorum. Şu an sinema filmi yönetmenliği yapıyorum aslında ama tiyatroyu bırakamıyorum kopamıyorum. Yozgat gibi Anadolu şehirlerinde seyirciyle buluşmak daha çok haz veriyor. Ben Yozgat’a ilk defa geliyorum. Anadolu’da yapılan tiyatro daha samimi. Seyircilerin bize karşı oyuna karşı tepkileri farklı oluyor. Ben oynarken bir taraftan da seyirciyi izliyorum. Tiyatro dört duvar derler ama benim için öyle değil. Ben oynarken seyirciyle iletişim kurmayı seviyorum. Seyircilerin gözlerinin içine bakmayı seviyorum çünkü sinemada bunu yapamıyoruz. İletişim kuramıyoruz. Burada seyirciyle kurduğumuz iletişim çok önemli. Ben aslında oynamaktan çok izlemeye geldim Yozgat’a” dedi. 

Tiyatro oyununu izlemek için gelen seyircilerden Kübra Türkan ise “Bence çok güzel bir tiyatro oyunuydu. Tiyatro gösterilerinin devamlı olması gerektiğini düşünüyorum. Tiyatro benim için çok değerli, çak seviyorum” diye konuştu. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki