Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

Dijital Yetkinlik Atölyesi düzenlenecek

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) düzenlediği eğitimlerle gençlerin mesleki, kişisel bilgi ve becerilerini artırılarak, onları iş hayatına hazırlamaya devam ediyor.

Dijital Yetkinlik Atölyesi düzenlenecek

Gençlerin ufuklarını açarak, iş yaşamında ve geleceğin dünyasında kendilerinden neler beklendiğini görmelerini sağlamak amacıyla eğitimler gerçekleştiren SORGED tarafından 23 Aralık’ta “Dijital Yetkinlik Atölyesi” düzenlenecek.

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halli Uğuz, günümüzde dijital olarak yetkin olmanın; okuryazarlık, medyayı anlama, bilgi arama ve elde edilen bilgiye yönelik eleştirel olma ve çeşitli dijital araç ve uygulamaları kullanarak (mobil, internet) başkalarıyla iletişim kurabilme becerisini ifade ettiğini söyledi. 

Dijital olarak yetkin olmanın, dijital süreçlerde ve araçlarda etkin olmak için yeterli beceri ve kapasiteye sahip olmak anlamına geldiğini ifade eden Halil Uğuz eğitim programı hakkında bilgi vererek, “Eğitim Programı ile, katılımcıların dijital yeterlilikleri ve bunları nasıl benimseyebileceklerini anlamalarını sağlamayı ve dijital beceriler konusunda öz değerlendirme yapmalarına destek olmayı amaçlamaktayız. Eğitim; Dijital Yetkinlik nedir?  İşimde, okulumda ya da çalışmalarımda hangi araçları kullanarak fark yaratabilirim? Sorularına cevap vererek Kolay ve Kısa Link Araçları, Tasarım Araçları, Çevrim İçi Toplantı ve Web Seminer Araçları, Çevrim İçi Yayın Araçları, İnteraktif Sunum Araçları, Ekip Çalışması ve İletişim Araçları, Veri Toplama (Anket-Geri Bildirim) Araçları, Video Araçları konularında bilgiler içerecek” diye konuştu. 

Atölyenin detayları hakkında da bilgi veren Halil Uğuz, “Atölyeye Yozgat Merkez ve Sorgun'da ikamet eden gençler başvuru yapabilir. Atölye Sorgun'da gerçekleştirilecektir. Saat 10:00'da başlayıp, 16:00'de tamamlanacaktır. Atölyenin tüm oturumlarına katılması zorunludur. 17-26 yaş aralığında bulunan tüm gençler katılım sağlayabilir. Ücretsizdir. Atölyeyi başarıyla tamamlayanlara Katılım Belgesi verilecektir.  Sınırsız çay, kahve ve ikramlar ile öğle yemeği tarafımızca ücretsiz karşılanacaktır. Yozgat'tan katılacak gençler için ücretsiz servisimiz olacaktır. Katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurması yeterli olacaktır” dedi. / Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki