Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Yozgat Valiliği tarafından deprem bölgelerinden Yozgat’a gelen depremzede misafirler için sunulan psiko-sosyal, barınma, sağlık ve eğitim hizmetleri hakkında veri paylaşımı yapıldı.

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Yozgat Valiliği, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde,  ardından 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş Elbistan merkezli gerçekleşen ve Kahramanmaraş ile birlikte Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da hissedilerek ağır yıkımlara yol açan deprem sonrasında hem deprem bölgesinde hem de deprem bölgelerinden gelen depremzede misafirler için çalışmalarını sürdürüyor. Yozgat Valiliği tarafından yapılan paylaşımda deprem bölgesinden Yozgat’a gelen depremzede misafirlerden 4 bin 459 kişiye psiko-sosyal destek verildiği, 2 bin 886 kişinin kamu misafirhanelerinde, otel ve yurtlarda 9 bin 475 kişinin ikametlerde misafir edildiği, 2 bin 77 kişinin hastanelere başvurduğu, bin 124 öğrencinin ise okullara naklinin yapıldığı belirtildi. 

HASSA'DA HASARLI BİNALARIN YIKIM İŞLEMİ BAŞLADI

Yozgat Valiliği tarafından Yozgat’a gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçları karşılanıp yaşam alanları oluşturulurken, Hatay’ın Hassa İlçesinde bulunan Yozgat Valisi Ziya Polat koordinesinde Hassa’da yürütülen çalışmalar da sürüyor. Depremin ilk anından itibaren Hassa'da bulunan Yozgat Valiliği ekipleri, vatandaşların geçici olarak barınmaları için kurulan çadır ve konteyner kentlerde çevre düzenlemesi yaparken bir yandan da yeni yaşam alanları oluşturmak için canla başla çalışıyor. Bu kapsamda İl Özel İdaresi Ekipleri Hassa'da hasarlı binaların yıkım işlemine başladı. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki