Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

DEPREM ŞEHİTLERİNİN ANISINA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına Orman Haftası kapsamında fidan dikme etkinliği düzenlenerek ‘Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.

DEPREM ŞEHİTLERİNİN ANISINA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Orman Haftası kapsamında 81 ilde deprem şehitlerinin anısına oluşturulacak olan Hatıra Ormanı için Yozgat’ta Yukarı Nohutlu Mevkiinde ‘6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Anısına Fidan Dikme’ etkinliği düzenlendi. 

Fidan dikme etkinliğine Yozgat Vali Vekili Adnan Kayık, il protokolü ve Yozgat’ta misafir edilen depremzede vatandaşlar katılarak depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidanları toprakla buluşturdular. 

Depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başlayan etkinlikte, depremde hayatını kaybedenlerin anısına bin 500 çam fidanı dikilerek Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. 

Yozgat Vali Vekili Adnan Kayık etkinlik hakkında açıklama yaparak, “Deprem şehitlerimizi anmak için bir hatıra ormanı oluşturmak amacıyla fidanları toprakla buluşturduk. Güzel, yağmurlu ve bereketli bir ortamdayız inşallah ağaçlarımızın hepsi tutacak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya daha iyi bir ülke bırakacağız. Allah bir daha ülkemizi böyle afetlerle sınamasın. Milletimize sabır versin. Şu zor günleri en iyi şekilde bir an önce atlatalım inşallah. Allah depremzedelere en iyi şekilde sahip çıkmamız için bize yardımcı etsin. Bu ormanı da gören bizden sonraki nesiller, bu tür afetlerden ders alarak daha iyi bir ülke oluşturmak için çalışsınlar” dedi.  

Malatya'dan karısı ve kızı ile gelen depremzede Abdullah Yurt , “Bu etkinliği bize hazırlayıp moral bulmamızı sağladığı için Rabbim milletimizden, devletimizden razı olsun. Doğa, toprak insanları moral olarak çok etkiliyor. Tabiat insanı değiştirir. Bu etkinlik bizim için bir hatıra. Ne mutlu bize, herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Haber: Sümeyye İLHAN 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki