Yozgat Haber Gazetesi Yozgat'tan Güncel, Son Dakika Yozgat Haberleri

‘880 VATANDAŞIMIZ BİZLERE EMANET’

Sarıkaya Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş “Bu süreçte ilçemize şu ana kadar 880 vatandaşlarımız ev, misafirhane, hotel ve öğrenci pansiyonu gibi değişik yerlerde konuk edilmektedir. Depremden dolayı ilçemize gelen 8 öğrencimiz ilkokul, 6 öğrencimiz ortaokul, 6 öğrencimizin de lise düzeyinde okullarımıza kaydı yapılmıştır” dedi.

‘880 VATANDAŞIMIZ BİZLERE EMANET’

Sarıkaya Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş depremden etkilenip te ilçemize göç eden vatandaşlarımızın durumu, okula devam etmek zorunda kalan miniklerin durumu ve yeni eğitim öğretim dönemi hakkında bizleri bilgilendirdi.

Müdür Yoldaş; “20 Ocak’ta birinci dönemini tamamlamış olduğumuz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci dönemine 6 Şubat’ta başlayacakken ülkemizin 10 ilinde meydana gelen ve milletçe hepimizi derinden sarsan büyük deprem felaketi sonrası iki hafta gecikmeli olarak 20 Şubat tarihi itibariyle başlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle öncelikle asrın felaketi olarak görülen bu büyük afet sonrası ahirete irtihal eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil, hayatta kalan yaralılarımıza da acil şifalar dilerim”dedi.

Yoldaş; “Bu elem verici olayın akabinde yaşanan büyük afetin bizlerden birçok şeyler alıp götürdüğünü gördüğümüz gibi birçok şeyi de getirdiğini görmüş olduk. Bunlardan belki de en önemlisi milletçe ne denli birbirimize bağlı olduğumuzu, birimizin hanesinde bir musibet peyda olduğunda hepimizin hanesinde olmuş tavrı ve hissiyatı, birlik ruhu içerisinde hareket edeceğimizi dünyaya göstermek olmuştur. Evet bu acı süreçte gerek örnek birliktelik, sahiplenme ruhu gerekse elinde iki olanın birini hiç hesapsız depremzede kardeşine yollama tavrı bizleri onurlandıran, gururlandıran aynı zamanda ağlatan dünyayı ise şaşırtan sahnelerden oldu. Bu sahneleri görünce bu coğrafyada doğmanın, büyümenin ne büyük bir erdem olduğunu tekrar hissederek bana bu şerefli milletin ferdi olmayı nasip eden Rabbime her anımın şükürle geçirmemin gereğini bir kez daha anlamış oldum. Günün sabaha karanlığın en koyusundan hemen sonra ulaştığı gibi yaşamış olduğumuz bu acı olayın en karanlığımız olmasını ve bundan sonrası için aydınlık yarınların bizlere yakın olması duasıyla ikinci dönemin hepimize hayırlı olmasını dilerim. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız konuk edilmektedir. Bu süreçte ilçemize şu ana kadar 880 vatandaşlarımız ev, misafirhane, hotel ve öğrenci pansiyonu gibi değişik yerlerde konuk edilmektedir. Bu vatandaşlarımızdan yaklaşık 120 vatandaşımız müdürlüğümüze bağlı Şehit Hasan Hüseyin Aksoy Öğrenci yurdumuzda kalmaktadır. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve hayır sever vatandaşlarımızın destekleriyle bu vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmakta onların tüm ihtiyaçları eksiksiz giderilerek onların bu sıkıntılı süreci en sağlıklı şekilde atlatmalarının mücadelesi verilmektedir. Yurdumuz bünyesinde çocuklarımızın entegrasyonu adına anasınıfı, oyun odası kurulmuş, depremzedelerimizin sağlık durumları göz önünde bulundurularak bir odamız revir olarak düzenlenmiştir. Bu süreçte 15 gönüllü öğretmenimiz pansiyonumuzda nöbetleşe sistemiyle depremzedelerimizi bir an olsun boş bırakmamakta onlarla her konuda hemhal olmaktadırlar. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın öğrencileri de talepleri doğrultusunda seviyelerine uygun olarak okullarımıza kayıtları yapılmıştır.

Bu doğrultuda 8 öğrencimiz ilkokul, 6 öğrencimiz ortaokul,6 öğrencimizin de lise düzeyinde okullarımıza kaydı yapılmıştır.

Deprem bölgesinden gelen evlatlarımızla birlikte yaklaşık 4550 öğrencimizle birlikte start verdiğimiz 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde hem sosyal hem de akademik alanda yürüteceğimiz çalışmalarla ilçemiz ölçeğinde güzel ülkemizin güzel insanlarına layık olmanın gayreti içerisinde ikinci dönemin ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını dilerim”dedi. 


...

İçerik sonu

Getirilecek haber bulunamadı.

Sonraki